Vacanța copiilor ar putea fi prelungită. Ministra Sănătății explică în ce context va fi aplicată această măsură
Full Article 2 minutes read

Vacanța copiilor ar putea fi prelungită. Ministra Sănătății explică în ce context va fi aplicată această măsură

Vacanța copiilor ar putea fi prelungită, însă acest lucru va depinde de situația epidemiologică din țară. Despre acest lucru a anunțat Viorica Dumbrăveanu, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în cadrul unei conferințe de presă. 

„Noi analizăm toate scenariile care se pot declanșa. Într-adevăr, perioada critică care este determinată de către experții Organizației Mondiale a Sănătății este de 70 de zile”, a spus Dumbrăveanu. „În condițiile date, în dependență de situația epidemiologică care se va declanșa în Republica Moldova, sigur că vom veni și cu alte măsuri. Ar putea fi prelungită această vacanță. Ea nu este vacanță forțată. Este vorba despre o măsură de protecție a copiilor”, a mai spus aceasta.

De asemenea, ministra Sănătății a fost întrebată de jurnaliști și despre faptul că unii părinți nu au cu cine lăsa copii atât timp cât aceștia sunt la muncă.

„În cazurile respective, legislația permite regim flexibil de muncă, munca la distanță. Există concediu anual care ar putea fi acordat și solicităm angajatorilor să fie mai indulgenți, mai înțelegători în situațiile respective. Există concediile care pot fi din cont propriu. Sunt diferite modalități”, a mai declarat Dumbrăveanu.

Menționăm că în perioada 11-23 martie 2020, se suspendă procesul educațional din instituțiile publice și private, de educație timpurie, instituțiile de învățământ primar, secundar, profesional tehnic, superior, de învățământ special pe întreg teritoriul țării. Un ordin în acest sens a fost semnat de către Corneliu Popovici, ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: