Vaccinare: 2% din populația Moldovei a fost imunizată. Când sosește următoarea partidă de seruri?
Full Article 2 minutes read

Vaccinare: 2% din populația Moldovei a fost imunizată. Când sosește următoarea partidă de seruri?

La sfârșitul lui aprilie, prin intermediul platformei COVAX, în Republica Moldova vor ajunge încă 48 de mii de doze de vaccin VaxZevria (AstraZeneca). De asemenea, se desfășoară negocieri cu producătorii serurilor Pfizer, Moderna și Johnson&Johnson. Anunțul a fost făcut de către epidemiologul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) Alexei Ceban, în cadrul conferinței din 13 aprilie.

În cadrul aceleiași conferințe, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Igor Curov a declarat că reprezentanții instituției negociază cu peste 10 producători de vaccinuri anti-Covid. Potrivit oficialului, cu trei dintre ei a fost stabilită deja o relație strânsă: Pfizer, Moderna și Johnson&Johnson.

„În ceea ce privește vaccinul Sputnik V, încă se poartă discuții cu privire la detaliile tehnice, cum ar fi metoda livrării”, a precizat Curov.

Potrivit MSMPS, până pe 13 aprilie, în Moldova, au fost vaccinate puțin peste 68 de mii de persoane, adică 2% din populație. Este vorba despre 60% dintre lucrătorii medicali, 24% dintre angajații sistemului de învățământ și 30% dintre angajații centrelor de plasament temporar.

În același timp, au fost înregistrate 1017 cazuri de efecte adverse în urma imunizării. Potrivit MSMPS, este vorba despre reacții de gravitate ușoară și medie: febră, durere de cap, durere de mușchi și încheieturi. Consecințe grave în urma imunizării nu au fost înregistrate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: