Ciocoi: Vaccinarea anti-COVID va fi disponibilă în clinicile private, contra cost
Full Article 2 minutes read

Ciocoi: Vaccinarea anti-COVID va fi disponibilă în clinicile private, contra cost

Cetățenii se vor putea vaccina contra cost împotriva COVID-19, în clinicile private. Acest lucru s-ar putea întâmpla până la sfârșitul lunii aprilie. Declarații în acest sens au fost făcute de către premierul interimar, Aureliu Ciocoi, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Noi am discutat la guvern cum să găsim posibilitatea de a permite agenților economici, care au capacitatea financiară să achiziționeze, să înceapă importul contra cost a vaccinurilor anti-COVID-19 în Republica Moldova. Însă este o nuanță de ordin legislativ. Pentru operatorii privați, Agenția Medicamentului trebuie să înregistreze prețul la care vaccinul respectiv va intra în Republica Moldova. Agenția Medicamentului trebuie să ia în calcul acest preț de export din țara de producție de la care se pornesc celelalte calcule”, a declarat Aureliu Ciocoi.

„Cu siguranță, până la sfârșit de aprilie va fi deschisă posibilitatea aceasta din punct de vedere juridic, tehnic. Însă, nu sunt sigur dacă până la sfârșitul lunii aprilie, agenții economici vor reuși să identifice loturile disponibile. Plus mai e nevoie de a le aduce”, a mai spus premierul interimar.

Până astăzi dimineața, 8 aprilie, peste 50 410 persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19, ceea ce reprezintă aproximativ 1,5% din populația generală.

Amintim că procesul de vaccinare a lucrătorilor medicali a început pe 2 martie. Pe 31 martie, Ministerul Sănătății a anunțat despre extinderea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani și pentru cei cu comorbidități.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: