Valul de concedieri de la Kiev continuă. Vladimir Zelenski l-a demis pe primul său consilier Serghei Șerif
Full Article 2 minutes read

Valul de concedieri de la Kiev continuă. Vladimir Zelenski l-a demis pe primul său consilier Serghei Șerif

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski l-a demis pe Serghei Șerif din funcția de prim consilier al său. De asemenea, liderul de la Kiev a concediat trei consilieri independenți și doi comisari.

Vladimir Zelenski a semnat decretul privind demitarea primului său consilier Serghei Șerif pe 30 martie. Șerif deținea această funcție din 2019. Împreună cu Zelenski, a făcut parte din echipa KVN „Zaporojie – Krivoi Rog – Tranzit” și a lucrat în studioul „Kvartal 95”. În trecut, Serghei Șerif a fost numit unul dintre cei mai apropiați asociați ai președintelui ucrainean.

Pe lângă Șerif, Zelenski a eliberat din funcție trei consilieri independenți – Mihail Raduțki, Serghei Trofimov și Oleg Ustenko. Comisarul prezidențial al Ucrainei pentru asigurarea drepturilor militarilor Aliona Verbițkaia și comisarul pentru activități de voluntariat Natalia Pușkariova au fost, la fel, concediate.

Cu ce au legătură demiterile, deocamdată, nu s-a precizat.

Precizăm că, în ultimele zile, Vladimir Zelenski a eliberat din funcție mai mulți înalți oficiali ucraineni. Printre aceștia se numără Alexei Danilov, demis din funcția de secretar al Consiliului Național de Securitate și Apărare pe 26 martie. Trei zile mai târziu, pe 29 martie, Zelenski a aprobat candidatura lui Danilov în calitate de ambasador Ucrainei în Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: