Vasile Costiuc va petrece în arest la domiciliu 30 de zile. Judecătorii au respins recursul avocaților
Full Article 2 minutes read

Vasile Costiuc va petrece în arest la domiciliu 30 de zile. Judecătorii au respins recursul avocaților

Liderul Partidului „Democrația Acasă” Vasile Costiuc rămâne în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chișinău pe 25 ianuarie. Judecătorii au respins recursul avocaților, care au atacat decizia primei instanțe.

„Astăzi, la Curtea de Apel Chișinau s-a examinat recursul avocaților dlui Costiuc privind aplicarea măsurii preventive sub forma de arest la domiciliu în privința acestuia. În rezultatul examinării recursului, magistrații au menținut decizia primei instanțe. Prin urmare, dl Costiuc rămâne în arest la domiciliu pe un termen de 30 zile”, a declarat reprezentanta Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

Pe 20 ianuarie, Vasile Costiuc a declarat că are simptome de COVID-19, însă nu ar avea acces la tratament medical. Pe 14 ianuarie, el a fost plasat în arest la domiciliu, însă avocații săi au contestat decizia. Cu toate acestea, procesul de judecată nu a avut loc, întrucât apărătorii săi s-au alăturat grevei avocaților.

Pe 12 ianuarie, oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliul liderului „Democrația Acasă” Vasile Costiuc. Ulterior, acesta a fost reținut pentru 72 de ore. Ion Cobîșenco, avocatul lui Costiuc, a precizat că acesta este învinuit pe două capete: spălare de bani și abuz în serviciu într-un dosar referitor la vânzările dubioase de terenuri la Durlești. În dosar figurează și consilierul municipal Veaceslav Nedelea, ex-deputat al Partidului Democrat și ex-primar de Durlești, dar și Diana Crudu, fiica fostului primar de Durlești.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: