VIDEO „Problema este în destabilizarea politică care se pregătește”. Vasile Costiuc a fost adus la Judecătorie
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Problema este în destabilizarea politică care se pregătește”. Vasile Costiuc a fost adus la Judecătorie

Liderul Partidului „Democrația Acasă” Vasile Costiuc a fost adus la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, acolo unde magistrații urmează să examineze demersul procurorilor, privind plasarea sa în arest preventiv pentru 30 de zile.

„Problema nu este în loturile de pământ, ci în destabilizarea politică care se pregătește. Cei de la guvernare, dacă nu vor înțelege, o să zboare”, a reușit să declare Vasile Costiuc în timp ce era însoțit de mascații de la CNA.

Întrebat de jurnaliști dacă își recunoaște vina, Costiuc a răspuns: „Nu îmi pot recunoaște vina, pentru că este un proces ordinar al celor care trag sforile. Șefii de la Procuratură care vor să revină în funcții”.

La judecătoria Chișinău, sediul Ciocana au venit și mai mulți susținători ai lui Vasile Costiuc.

Procurorii anticorupție solicită judecătorilor plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a consilierului municipal, Veaceslav Nedelea și a liderului Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, reținuți în dosarul afacerilor ilegale cu terenuri de la Durlești.

***

Amintim că miercuri dimineața Vasile Costiuc a fost reținut pentru 72 de ore. Oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliul acestuia. Momentul a fost transmis în direct pe pagina de Facebook a Partidului „Democrația acasă”. Ulterior, avocații lui Costiuc au anunțat că acesta a declarat greva foamei.

În rezultatul perchezițiilor efectuate au fost reținute trei persoane, pe un termen de 72 de ore, a informat Procuratura. Printre cei reținuți este și consilierul municipal Veaceslav Nedelea, ex-deputat al Partidului Democrat și ex-primar de Durlești.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: