Vasile Șova revine la MAEIE. Urmează să fie numit ambasador cu misiuni speciale
Full Article 1 minutes read

Vasile Șova revine la MAEIE. Urmează să fie numit ambasador cu misiuni speciale

Vasile Șova urmează să fie propus în funcția de ambasador cu misiuni speciale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Informația a fost confirmată pentru NM de către reprezentanții instituției, pe 26 ianuarie.

Vasile Șova a deținut funcția de ministru al reintegrării, viceprim- ministru al reintegrării, precum și consilier prezidențial responsabil de domeniul reintegrării.

Totodată, acesta este fost deputat, inclusiv în primul Parlament al Republicii Moldova, fiind semnatar al Declarației de Independență.

Potrivit Inițiativei Civice pentru un Parlament Curat din 2010, care amintea despre un raport al Curții de Conturi, în perioada 1996-1998, pe când deţinea funcţia de viceministru al afacerilor externe, Vasili Şova a fost implicat în acordarea paşapoartelor diplomatice persoanelor care nu aveau dreptul să le primească. Curtea a mai stabilit că Şova, alături de alte persoane responsabile, ar fi admis gestionarea proastă a finanțelor publice şi cheltuieli nejustificate.

Totodată, Vasile Șova este a fost ambasador al Republicii Moldova în Republica Populară Chineză.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: