Viceministrul de Externe rus, despre apropierea Chișinăului de NATO: „Să nu repete experiența tristă a Kievului”
Full Article 2 minutes read

Viceministrul de Externe rus, despre apropierea Chișinăului de NATO: „Să nu repete experiența tristă a Kievului”

Viceministrul de Externe al Federației Ruse, Mihail Galuzin, a declarat într-un interviu acordat pentru RIA Novosti că intensificarea cooperării dintre Moldova și țările NATO în sfera militară este un factor care subminează într-o măsură mare securitatea țării. Drept exemplu, Galuzin a amintit de „trista experiență a Ucrainei”.

„Intensificarea cooperării dintre Chișinău și țările NATO în sfera militară și militaro-tehnică este un factor care subminează într-o mai mare măsură securitatea Republicii Moldova. După cum arată experiența, pomparea nesăbuită a unei țări cu arme occidentale sau desfășurarea contingentelor NATO pe teritoriul său nu adaugă deloc la securitatea și suveranitatea acesteia, ci, dimpotrivă, o apropie de dezastru”, a spus Galuzin.

Reprezentantul ministerului rus de Externe a condamnat „pomparea nesăbuită a Moldovei cu arme occidentale” și a cerut Chișinăului „să nu repete experiența tristă a Kievului”.

„Am chemat în repetate rânduri oficialul Chișinăului să abordeze în mod conștient propunerile impuse de occidentali de „îmbunătățire a capacității de apărare” a Republicii Moldova, care nu au nicio legătură cu sarcina menținerii păcii și stabilității. (…) Este evident că asemenea măsuri, alături de sprijinul necondiționat al Chișinăului pentru regimul de la Kiev, subminează statutul de neutralitate al Moldovei”, a adăugat el.

***

Amintim că pe 11 decembrie președinta Maia Sandu a oferit un interviu postului american de televiziune CNN. Șefa statului a vorbit despre războiul din Ucraina și consecințele acestuia asupra Republicii Moldova. Maia Sandu a mai declarat că suportul NATO a devenit mai mare pentru țara noastră în contextul consolidării capacităților de apărare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: