Vicepreședinta Parlamentului, despre vizita lui Guțul la Moscova în ziua când a fost înmormântat Navalnîi: „Iubește dictatura și teroarea”
Full Article 2 minutes read

Vicepreședinta Parlamentului, despre vizita lui Guțul la Moscova în ziua când a fost înmormântat Navalnîi: „Iubește dictatura și teroarea”

Vicepreședinta Parlamentului Doina Gherman a comentat vizita bașcanului Găgăuziei Evghenia Guțul la Moscova. Doina Gherman a remarcat că Guțul se află în capitala rusă pe 1 martie, zi în care regretatul opozant Alexei Navalnîi, despre care liderii mondiali consideră că a fost omorât de președintele Vladimir Putin, a fost înmormântat. Astfel, vicepreședinta a sugerat că prezența lui Guțul la Moscova, în această zi, dovedește că guvernatoarea „iubește dictatura și teroarea”.

În timp ce Navalnîi e înmormântat după ce a fost ucis de regimul lui Putin și nici nu îi era dat mamei sale să-l îngroape, așa cum este creștinește, în timp ce miliția rusă arestează tineri care depun flori, în timp ce preoții de acolo care oficiază slujbe sunt puși la pușcărie, membra grupării criminale Guțul se duce în Rusia să se închine. Ea, de fapt, nu Rusia o iubește, căci ar fi fost oripilată de uciderea unui rus – Navalnîi și de terorizarea multor ruși care își apără drepturile umane. Ea iubește dictatura și teroarea, pe care vrea, cu șeful ei Șor, să le aducă și în Moldova”, a scris Doina Gherman pe Facebook.

Precizăm că bașcana Găgăuziei, care este susținută de oligarhul fugar Ilan Șor, se află pe 1 martie, la Moscova. Guțul a avut o întrevedere cu președinta Consiliului Federației Ruse, Valentina Matvienko. În cadrul întâlnirii, Guțul a denunțat „presiuni” din partea Chișinăului și a solicitat sprijinul Rusiei. În reacție, Matvienko a numit cursul Chișinăului „rusofob”.

Tot pe 1 martie, la cimitirul „Borisov” din Moscova, a fost înmormântat opozantul Alexei Navalnîi. Regretatul politician a fost condus pe ultimul drum de zeci de mii de oameni. Detalii – AICI.

Alexei Navalnîi a fost declarat mort pe 16 februarie. Acesta s-a stins din viață în condiții dubioase într-o închisoare din Siberia, unde era deținut din motive politice. Occidentul și familia lui Navalnîi cred că acesta a fost omorât, la comanda liderului rus Vladimir Putin. Opinia este împărtășită, inclusiv, de mai mulți politicieni de la Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: