Vicepreședinta Radei Supreme a Ucrainei Elena Kondratiuk vine la Chișinău 
Full Article 2 minutes read

Vicepreședinta Radei Supreme a Ucrainei Elena Kondratiuk vine la Chișinău 

Pe 29 aprilie, vicepreședinta Radei Supreme a Ucrainei Elena Kondratiuk va vizita Republica Moldova. Kondratiuk va avea întrevederi cu președintele Parlamentului de la Chișinău Igor Grosu, cu ministra Sănătății Ala Nemerenco, inclusiv cu vicepreședinta Parlamentului Doina Gherman. Cu cea din urmă, vicepreședinta Radei Supreme a Ucrainei va ieși la declarații în fața jurnaliștilor. 

Reprezentanții Parlamentului au anunțat, pe 28 aprilie, că vor găzdui vizita vicepreședintei Radei Supreme a Ucrainei Elena Kondratiuk. Vicespeakerul ucrainean va vizita Moldova pe 29 aprilie.

Kondratiuk va avea o întrevedere cu președintele Parlamentului de la Chișinău Igor Grosu, cu vicepreședinta Parlamentului Doina Gherman, cu ministra Sănătății Ala Nemerenco, cu reprezentanți ai Ministerului de Externe și ai Ministerului Educației și Cercetării, cu conducerea Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, dar și cu femeile de afaceri din comunitatea ucraineană.

Tot pe 29 aprilie, Doina Gherman și Elena Kondratiuk vor ieși la declarații în fața jurnaliștilor.

Menționăm, în aprilie curent, vicepreședinta Radei Supreme Elena Kondratiuk a discutat cu ambasadorul Moldovei în Ucraina Valeriu Chiveri despre problemele luptei comune împotriva propagandei ruse precum și întărirea cooperării interparlamentare. Kondratiuk a menționat că integritatea teritorială și stabilitatea Moldovei sunt importante pentru Ucraina. Înainte de aceasta, în februarie, vicepreședinta Parlamentului Doina Gherman a efectuat o vizită în Ucraina și a avut o întrevedere cu Elena Kondratiuk. Oficialele au vorbit despre situația din regiunea transnistreană, invazia rusă din țara vecină și colaborarea Parlamentului Republicii Moldova și Radei Supreme a Ucrainei. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: