Vicepreședintei Parlamentului European i s-a retras mandatul după acuzația de corupție
Full Article 2 minutes read

Vicepreședintei Parlamentului European i s-a retras mandatul după acuzația de corupție

Europarlamentarei elene Eva Kaili, reţinută vineri de justiţia belgiană într-o anchetă privind suspiciuni de corupţie în legătură cu Qatarul, i s-a retras sâmbătă mandatul de vicepreşedinte al Parlamentului European de către preşedinta Roberta Metsola. 

„În lumina anchetelor judiciare în curs conduse de autorităţile belgiene, preşedinta Metsola a decis să suspende cu efect imediat toate prerogativele, îndatoririle şi sarcinile care i-au fost delegate Evei Kaili în calitatea ei de vicepreşedinte al Parlamentului European”, a anunţat un purtător de cuvânt al Robertei Metsola, relatează agerpres.ro.

Alte patru arestări au avut loc deja în capitala Belgiei vineri dimineaţa în acelaşi caz.

***

Vicepreședintele Parlamentului European, Eva Kaili, a fost reținută pe 9 decembrie, în Belgia. Aceasta este învinuită de corupție în alegerea Qatarului de a găzdui Cupa Mondială. Agenții Oficiului Central pentru Luptă împotriva Corupției au efectuat, la Bruxelles, peste 15 percheziții și au reținut patru persoane. Aceștia sunt suspectați de corupție legată de alegerea Qatarului ca țară gazdă a Cupei Mondiale.

Statul Qatar a fost ales să găzduiască Cupa Mondială din 2022 în 2010. În 2020, Departamentul de Justiție al SUA a concluzionat că reprezentanții Qatarului, precum și ai Rusiei, în care s-a desfășurat campionatul în 2018, și-au reușit desfășurarea în țările lor datorită faptului că au oferit mită oficialilor FIFA, dar organizatorii Cupei Mondiale în Qatar au negat aceste acuzații.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: