Vicepreședintele Parlamentului European, reținut în Belgia: Este învinuită de corupție
Full Article 2 minutes read

Vicepreședintele Parlamentului European, reținut în Belgia: Este învinuită de corupție

Vicepreședintele Parlamentului European, Eva Kaili, a fost reținută ieri, 9 decembrie, în Belgia. Aceasta este învinuită de corupție în alegerea Qatarului de a găzdui Cupa Mondială, scrie Dojdi

Agenții Oficiului Central pentru Luptă împotriva Corupției au efectuat ieri, la Bruxelles, peste 15 percheziții și au reținut patru persoane. Aceștia sunt suspectați de corupție legată de alegerea Qatarului ca țară gazdă a Cupei Mondiale.

Partidul grec PASOK, din care face parte Kaili, și-a anunțat expulzarea în legătură cu o anchetă a autorităților belgiene.

Statul Qatar a fost ales să găzduiască Cupa Mondială din 2022 în 2010. În 2020, Departamentul de Justiție al SUA a concluzionat că reprezentanții Qatarului, precum și ai Rusiei, în care s-a desfășurat campionatul în 2018, și-au reușit desfășurarea în țările lor datorită faptului că au oferit mită oficialilor FIFA, dar organizatorii Cupei Mondiale în Qatar au negat aceste acuzații.

***

Amintim că este pentru prima dată când FIFA World Cup se desfășoară iarna şi în Orientul Mijlociu. Opt stadioane vor găzdui Campionatul.

Arenele au o capacitate între 40.000 şi 80.000 de locuri și au fost construite special de Qatar pentru Campionat. Șapte dintre cele 8 stadioane au fost construite special pentru turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal, iar stadionul Khalifa, care datează din anii 70, a fost renovat.

Costul total al construcției stadioanelor se ridică la nu mai puțin de 4 miliarde de dolari.

Pe lângă investițiile în stadioane, statul qatarez a realizat alte lucrări pentru modernizarea infrastructurii orașelor, care, alături de celelalte costuri necesare organizării, vor duce investiția totală la 229 de miliarde de euro.

Campionatul Mondial de Fotbal 2022 este, astfel, cea mai scumpă ediție a Cupei Mondiale din istorie, mai menționează sursa.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: