Viceprim-ministrul pentru Reintegrare s-a întâlnit cu șeful Misiunii OSCE în Moldova. Despre ce au discutat?
Full Article 1 minutes read

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare s-a întâlnit cu șeful Misiunii OSCE în Moldova. Despre ce au discutat?

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a avut o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, informează Biroul Politici de Reintegrare pe 29 decembrie.

În cadrul întrevederii au continuat discuțiile pe o serie de aspecte ce țin de tematica transnistreană, precum și s-a efectuat un schimb de opinii pe marginea problemelor actuale ce figurează pe agenda procesului de negocieri pentru reglementarea transnistreană și a potențialelor măsuri ce se impun a fi luate în vederea rezolvării durabile a acestora.

În context, a fost abordată și necesitatea identificării unei soluții viabile la problema obligării studenților domiciliați în regiunea transnistreană și care studiază în instituțiile de învățământ de pe malul drept de a prezenta la trecerea prin punctele transnistrene din Zona de Securitate rezultatele testării pentru COVID-19, suportate pe cont propriu.

Totodată, interlocutorii au convenit asupra necesității dinamizării în anul 2021 a activităților în toate formatele de dialog existente și a impulsionării grupurilor de lucru sectoriale, cu participarea experților de pe ambele maluri ale Nistrului.

Oficialii au agreat să mențină un contact permanent și să coordoneze măsurile de resort prin prisma mandatelor atribuite.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: