gov.md

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare s-a întâlnit cu șeful Misiunii OSCE în Moldova. Despre ce au discutat?

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a avut o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, informează Biroul Politici de Reintegrare pe 29 decembrie.

În cadrul întrevederii au continuat discuțiile pe o serie de aspecte ce țin de tematica transnistreană, precum și s-a efectuat un schimb de opinii pe marginea problemelor actuale ce figurează pe agenda procesului de negocieri pentru reglementarea transnistreană și a potențialelor măsuri ce se impun a fi luate în vederea rezolvării durabile a acestora.

În context, a fost abordată și necesitatea identificării unei soluții viabile la problema obligării studenților domiciliați în regiunea transnistreană și care studiază în instituțiile de învățământ de pe malul drept de a prezenta la trecerea prin punctele transnistrene din Zona de Securitate rezultatele testării pentru COVID-19, suportate pe cont propriu.

Totodată, interlocutorii au convenit asupra necesității dinamizării în anul 2021 a activităților în toate formatele de dialog existente și a impulsionării grupurilor de lucru sectoriale, cu participarea experților de pe ambele maluri ale Nistrului.

Oficialii au agreat să mențină un contact permanent și să coordoneze măsurile de resort prin prisma mandatelor atribuite.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Recean, în dialog cu activiști, antreprenori și tineri din Găgăuzia și Taraclia: „Unitatea e puterea noastră”

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu mai mulți activiști civici, antreprenori, tineri, dar și reprezentanți ai sectoarelor de educație, cultură și mass-media din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia. Potrivit unui comunicat al Executivului, discuțiile s-au concentrat pe importanța implicării minorităților naționale în procesele de luare a deciziilor.

Dorin Recean a evidențiat faptul că în sudul țării se investește activ, în special, în infrastructură. Printre cele mai mari proiecte se numără construcția drumului de ocolire Vulcănești, un proiect de 28 de milioane de euro, susținut din fonduri europene. Totodată, în UTA Găgăuzia, sunt în desfășurare 15 proiecte finanțate prin programul guvernamental „Satul European”, în valoare totală de 73 de milioane de lei.

De asemenea, premierul a menționat lansarea programului de formare profesională pentru cadrele didactice care predau limba găgăuză în grădinițele din autonomie. Programul este organizat de Universitatea de Stat din Comrat, sub egida Ministerului Educației, și este destinat pentru 74 de cadre didactice din 56 de grădinițe din autonomie. 

Tinerii prezenți la întrevedere au abordat subiecte privind integrarea europeană și măsurile de combatere a dezinformării.

„Unitatea e puterea noastră și doar împreună vom reuși să dezvoltăm comunitățile locale și să asigurăm un nivel de trai mai bun”, a precizat șeful Guvernului. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: