Victor Chironda, candidatul Platformei DA la funcția de primar al capitalei: „Tot ce se face ultimii 4 ani în Chișinău sunt ideile mele”
Full Article 4 minutes read

Victor Chironda, candidatul Platformei DA la funcția de primar al capitalei: „Tot ce se face ultimii 4 ani în Chișinău sunt ideile mele”

Platforma Demnitate și Adevăr (DA) și-a prezentat, pe 3 iulie, candidatul la alegerile pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. Astfel, fostul viceprimar Victor Chironda va reprezenta partidul la următorul scrutin din municipiu. 

După mai multe discuții și consultări suntem bucuroși să anunțăm că am identificat cel mai potrivit candidat pentru funcția de primar general al capitalei. Este vorba de Victor Chironda, expert recunoscut în domeniul dezvoltării urbane, cu experiență academică relevantă, ex-viceprimar al Chișinăului, activist civic”, a anunțat Plîngău.

El a mai spus că Platforma, în cadrul campaniei electorale, va „avea doar promisiuni electorale argumentate, realiste și justificate”.

Chișinăul și suburbiile au nevoie de o viziune strategică pe termen lung, un plan de modernizare a Capitalei. Anume acest aspect major ar putea să devină principala temă de campanie”, a comunicat Plîngău, adăugând că Platforma nu va „cădea în capcana populismului și demagogiei”.

La rândul său, Victor Chironda a spus că a acumulat experiență necesară pentru a candida la funcția de primar.

Eu vreau să reformez primăria și să demonstrez că orașul se poate dezvolta într-un mod care face viața mai confortabilă și plină de oportunități pentru afaceri, locuri de muncă, familii cu copii și tineri care vor oportunități și condiții aici, acasă”, a menționat Chironda.

„Tot ce se face ultimii 4 ani în Chișinău sunt ideile mele, promovate în campania electorală din 2019”, a mai spus el, adăugând că „aceste idei au fost pur și simplu preluate de Ivan Ceban, dar realizate nereușit și uneori chiar compromise”.

Comparați programul meu cu cel al lui Ceban din 2019 și veți vedea că în toți acești ani el a realizat programul meu, pentru că promisiunile sale au fost doar minciuni electorale”, a precizat Chironda.

El a mai declarat că dacă va fi ales primar se va ocupa de modernizarea orașului și de reformele necesare pentru a construi un oraș european.

Nu voi tolera politizarea și corupția. Voi lucra pentru oraș, nu pentru cariera politică. Sunt sigur că voi reuși, pentru că o să vă am alături și voi avea susținerea dumneavoastră. Mulțumesc Platformei DA pentru susținere și încredere. Mulțumesc președintelui Dinu Plîngău pentru deschidere și maturitate politică. Platforma DA este un partid care a demonstrat că se poate reforma și moderniza din interior. Este o echipă tânără, promițătoare, cu care împărtășim aceleași valori și viziuni”, a comunicat Victor Chironda.

***

Alegerile locale generale urmează să se desfășoare în această toamnă, pe data de 5 noiembrie.

Politicienii care au anunțat deja că vor candida: 

Partidul Puterea Oamenilor l-a desemnat pe Ruslan Codreanu drept candidat la funcția primar al municipiului Chișinău. Decizia a fost luată pe 22 octombrie 2022.

Candidatul Partidului Acasă Construim Europa, fondat și condus de către fostul șef-adjunct al IGP Gheorghe Cavcaliuc care în prezent este cercetat penal în mai multe dosare penale, este vicepreședinta formațiunii Tatiana Bordeianu.

Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate este actualul deputat Lilian Carp.

Din partea Mișcării social-politice Liga Orașelor și Comunelor va candida activistul civic Mihail Bagas.

Iar Partidul „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” (CUB) va fi reprezentat de Ion Bulgac, fondator al organizației Tinerilor CUB.

Anterior, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor Igor Dodon declara că „în alegerile din această toamnă, bătălia de bază va fi între PSRM și partidul de guvernare al Maiei Sandu”. Pe 23 mai, socialistul Vlad Batrîncea a spus că Partidul Socialiștilor își va anunța candidatul la funcția de primar al Chișinăului în următoarele săptămâni. „Este domnul Dodon și eu”, a menționat el, referindu-se la candidații examinați de partid.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: