Victoriabank, în topul celor mai buni angajatori, consideră absolvenții din acest an

Victoriabank este în topul companiilor la care absolvenții ar vrea să se angajeze, arată un studiu despre aspirațiile de carieră ale tinerilor din anul acesta, realizat la nivel național cu sprijinul AmCham Moldova.

Participanții la sondaj – studenți în ultimul an, masteranzi și doctoranzi – au plasat Victoriabank pe locul al doilea din 12 branduri participante.

„Studiul arată că suntem percepuți de noua generație drept un angajator de top și că tinerii vor să muncească la Victoriabank. Văzând ce valori au evidențiat, realizăm că sunt foarte aproape de valorile noastre și de beneficiile oferite de noi. Pentru că vrea să susțină tinerii, Victoriabank își racordează politicile de recrutare la prioritățile lor”, a declarat directoarea Resurse Umane Victoriabank, Valentina Sohoțchi.

Participanții la studiu au spus că cele mai importante patru valori, când este vorba despre muncă, sunt:

  • oportunitățile de avansare;
  • accesul la informații;
  • oportunitățile de învățare;
  • salariul bun.

„Noi suntem la zi cu tendințele din domeniu și le urmărim în permanență. Astfel, ne adaptăm politicile de resurse umane în funcție de ce apreciază și își doresc tinerii absolvenți, iar acest studiu ne permite să avem o viziune clară asupra situației la nivel local și ne ajută să dezvoltăm cele mai bune strategii de recrutare”, a adăugat directoarea Resurse Umane Victoriabank, Valentina Sohoțchi.

Rezultatele studiului mai arată că tinerii vor ca angajatorul să fie onest și de succes. Anume corectitudinea s-a dovedit a fi caracteristica morală dominantă a absolvenților. Pe lângă corectitudine, care se referă la simțul dreptății și inegalității, celelalte caracteristici morale menționate au fost: grija, loialitatea și autoritatea.

Mai multe detalii despre studiul realizat de către experții internaționali Iolanta Mura și Riyang Phang, cu sprijinul AmCham Moldova, puteți afla aici. Prezentarea în limba română poate fi găsită aici.  

În 2018, Banca Transilvania, cel mai mare grup financiar din România, devine acționar majoritar al Victoriabank, alături de BERD. Investițiile în platformele digitale sunt o prioritate, acestea reprezentând viitorul. Victoriabank este prima bancă care a introdus plățile cu telefonul, prin aplicația gratuită VB24 Pay, iar în 2019 plățile cu Garmin Pay. Utilizatorii de carduri își pot gestiona conturile de la distanță prin: VB24 Web, VB24 Mobile, iar persoanele juridice prin VB24 Business. Victoriabank este inclusă în Registrul global al furnizorilor de servicii Visa în ceea ce privește securitatea plăților digitale.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

(VIDEO) Povestea lui Buffy, cățelușul din Hîncești care a supraviețuit torturii

Cățelușul Buffy a fost găsit lângă un tomberon, mutilat și în stare gravă — avea coada și toate lăbuțele tăiate. Trecuseră 11 zile de suferință până când voluntarii locali l-au descoperit și l-au dus de urgență la veterinar. Din fericire, a avut parte de ajutor medical și, între timp, și-a găsit o familie iubitoare. Dar drumul spre recuperare este lung — urmează mai multe intervenții și o perioadă dificilă de reabilitare.

Atenție: imaginile care urmează pot avea un puternic impact emoțional


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Conturile bancare ale lui Ceban ar putea fi blocate? Grosu: „Avem mecanism, sunt precedente”

Republica Moldova dispune de cadrul legal necesar pentru a îngheța conturile bancare și a bloca tranzacțiile persoanelor sancționate internațional – a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la Radio Moldova. Liderul PAS a sugerat că acest mecanism ar putea fi aplicat și în cazul primarului Ion Ceban, declarat indezirabil în România și tot spațiul Schengen pentru cinci ani, pe motive de „securitate națională”.

„Noi avem mecanism – în cazul în care cetățenii noștri sau entitățile juridice din Republica Moldova ajung să fie subiect de sancțiuni a altor state, statul Republica Moldova – și noi am făcut lucrul ăsta, sunt precedente – poate analiza profilul persoanei, informația despre această persoană juridică, persoană fizică și lua decizii în acest sens. Și noi avem cazuri când persoane care au fost sancționate din UE, Canada, Marea Britaniei sau SUA, de exemplu, le-au fost înghețate toate conturile bancare în Republica Moldova, le-au fost înghețate proprietățile, fără a le permite să facă tranzacții cu proprietăți, acțiuni. Deci, noi avem instrumentul ăsta, este un instrument suplimentar, pe care noi l-am aprobat și este aplicabil”, a declarat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a precizat că nu cunoaște ce a stat la baza deciziei statului român de a-l interzice pe primarul Ion Ceban pe teritoriul său în următorii cinci ani: „Nu cunosc, nu am acces la datalii sau informații clasificate ale altor state. Eu am acces numai într-o anumită limită la informațiile statului Republica Moldova”.

Amintim că primarul și liderul MAN, Ion Ceban, s-a ales cu interdicție de intrare pe teritoriul României, pentru o perioadă de 5 ani, pe data de 9 iulie. Măsura este valabilă și în întregul spațiu Schengen. Alături de edilul Chișinăului, încă doi cetățeni ai Republicii Moldova au primit interdicții. Ministra de Externe de la București a declarat că decizia a fost luată din motive de „securitate națională”, după ce autoritățile române au stabilit că între primarul Ion Ceban și reprezentanți ai Kremlinului ar exista „legături complicate”. Ceban a respins public, în repetate rânduri, acuzațiile și a califica decizia drept una politică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
imagine simbol/zdg.md

Învinuirile aduse lui Plahotniuc: Procuratura Generală, detalii despre reținere și procedura de extrădare

Procuratura Generală a Republicii Moldova a confirmat oficial, pe 22 iulie, reținerea fostului lider democrat, oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc, în Grecia.

Potrivit PG, Plahotniuc se afla în urmărire internațională și este învinuit de comiterea mai multor infracțiuni, printre care: crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie în proporții deosebit de mari, precum și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Procuratura Generală anunță că a inițiat, în calitate de autoritate centrală competentă, procedurile necesare pentru pregătirea dosarului de extrădare, conform prevederilor Convenției Europene de extrădare. Dosarul urmează să fie transmis autorităților elene, care vor decide asupra extrădării în baza legislației naționale aplicabile.

***

Amintim că IGP a anunțat, pe 22 iulie, că fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc, a fost reținut în Grecia, potrivit informațiilor transmise oficial de Interpol Atena. Surse NewsMaker susțin că, odată cu el, ar fi fost reținut și fostul deputat Constantin Țuțu, considerat de mulți ani omul de încredere al oligarhului. Între timp, presa din Grecia anunță că, pe lângă Țuțu și Plahotniuc, pe aeroportul din Atena a fost reținută și Elizaveta Kuznețova, deținătoarea titlului Miss Moldova 2019.

Cei trei ar fi fost opriți de autoritățile elene pe aeroportul „Eleftherios Venizelos” din Atena, în timp ce se pregăteau să părăsească țara cu destinația Dubai. Presa din Grecia mai scrie, pe surse, că Plahotniuc locuia de mai mult timp într-o vilă luxoasă în sudul Atenei. De menționat că reținerea lui Țuțu și Kuznețova nu a fost confirmat, oficial, până la această oră.

În seara zilei de 22 iulie, Ministerul Justiției a confirmat pentru NM că a inițiat procedura de extrădare al lui Plahotniuc din Grecia, după ce a fost informat oficial de către Interpol despre arestarea acestuia. Reprezentanții instituției au precizat că, în continuare, urmează transmiterea cererii de extrădare către autoritățile competente din Republica Elenă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Presa din Grecia: împreună cu Plahotniuc și Țuțu, a fost reținută și o femeie originară din Republica Moldova

Presa din Grecia scrie că fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, și fostul deputat și sportiv Constantin Țuțu au fost reținuți împreună cu Elizaveta Kuznețova, deținătoarea titlului Miss Moldova 2019. Cei trei au fost opriți de autoritățile elene pe aeroportul „Eleftherios Venizelos” din Atena, în timp ce se pregăteau să părăsească țara cu destinația Dubai. Potrivit surselor citate de mass-media elenă, Plahotniuc locuia de mai mult timp într-o vilă luxoasă în sudul Atenei.

În momentul arestului, controversatul oligarh era însoțit de Kuznețova, precum și de Țuțu, pe numele căruia există, potrivit presei elene, o alertă roșie emisă de Interpol la solicitarea autorităților ruse, pentru implicare într-o rețea de trafic internațional de droguri. Potrivit sursei citate, Țuțu deținea documente de identitate false, inclusiv o carte de identitate și un pașaport grecesc.

Amintim că IGP a anunțat, pe 22 iulie, că fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc, a fost reținut în Grecia, potrivit informațiilor transmise oficial de Interpol Atena. Surse NewsMaker susțin că, odată cu el, ar fi fost reținut și fostul deputat Constantin Țuțu, considerat de mulți ani omul de încredere al oligarhului.

Contactat, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a declarat pentru NM că Plahotniuc a fost reținut pe aeroportul din Atena, Grecia, în momentul în care încerca să zboare în Dubai. Șeful poliției a precizat că autoritățile din Republica Moldova colaborează pentru a iniția procedurile de extrădare.

Întrebat dacă alături de Plahotniuc a fost reținut Țuțu, Cernăuțeanu a declarat că, în acest moment, nu poate confirma identitatea celei de-a doua persoane reținute: „Nu pot nici infirma, nici confirma această informație”.

În seara zilei de 22 iulie, Ministerul Justiției a confirmat pentru NM că a demarat procedura de extrădare al lui Plahotniuc din Grecia. Ulterior, Procuratura Generala a oferit detalii despre reținerea și acuzațiile care i se aduc acestuia.  Potrivit PG, fostul lider democrat se afla în urmărire internațională, fiind învinuit de comiterea unui șir de infracțiuni, printre care: crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie în proporții deosebit de mari, precum și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

„În calitate de autoritate centrală competentă, Procuratura Generală a demarat procesul de pregătire a actelor necesare, care vor însoți demersul de extrădare, conform cerințelor Convenției Europene de extrădare. Soluția pe caz urmează a fi emisă de autoritățile elene, în baza legislației naționale aplicabile”, precizează Procuratura Generală.

***

Reamintim că Plahotniuc a părăsit Republica Moldova în iunie 2019, atunci când democrații au pierdut puterea. Pe masa procurorilor moldoveni sunt mai multe dosare în care ex-politicianul este acuzat de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, crearea și conducerea unei organizații criminale, îmbogățire ilicită, exces de putere, corupere activă și fals în acte publice. În februarie 2025, Interpol a acceptat cererea de a-l anunța în căutare internațională, după ce a refuzat o cerere similară a Chișinăului, în 2020.

Pe de altă parte, Constantin Țuțu – considerat omul de încredere al lui Plahotniuc – este vizat într-o cauză penală pornită pe faptul îmbogăţirii ilicite, în perioada anilor 2014 – 2018. Ca și Plahotniuc, Țuțu se afla în lista persoanelor date în căutare internațională.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Максим Андреев/NewsMaker

Plahotniuc, mai aproape de revenirea în Moldova? Ministerul Justiției a inițiat procedura de extrădare a oligarhului

Ministerul Justiției a inițiat procedura de extrădare a fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc, după ce a fost informat oficial de către Interpol despre arestarea acestuia în Grecia. Reprezentanții instituției au precizat pentru NewsMaker că, în continuare, urmează transmiterea cererii de extrădare către autoritățile competente din Republica Elenă.

Ministerul Justiției colaborează îndeaproape cu Procuratura Generală și celelalte instituții implicate, pentru a pune la dispoziția autorităților elene un dosar complet din punct de vedere procedural. Depunem toate eforturile necesare și monitorizăm atent desfășurarea procedurilor, pentru a proteja interesele Republicii Moldova”, precizează Ministerul Justiției.

Amintim că IGP a anunțat, pe 22 iulie, că fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc, a fost reținut în Grecia, potrivit informațiilor transmise oficial de Interpol Atena. Surse NewsMaker susțin că, odată cu el, ar fi fost reținut și fostul deputat Constantin Țuțu, considerat de mulți ani omul de încredere al oligarhului.

Contactat, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a declarat pentru NM că Plahotniuc a fost reținut pe aeroportul din Atena, Grecia, în momentul în care încerca să zboare în Dubai. Șeful poliției a precizat că autoritățile din Republica Moldova colaborează pentru a iniția procedurile de extrădare.

Întrebat dacă alături de Plahotniuc a fost reținut Țuțu, Cernăuțeanu a declarat că, în acest moment, nu poate confirma identitatea celei de-a doua persoane reținute: „Nu pot nici infirma, nici confirma această informație”.

***

Reamintim că Plahotniuc a părăsit Republica Moldova în iunie 2019, atunci când democrații au pierdut puterea. Pe masa procurorilor moldoveni sunt mai multe dosare în care ex-politicianul este acuzat de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, crearea și conducerea unei organizații criminale, îmbogățire ilicită, exces de putere, corupere activă și fals în acte publice. În februarie 2025, Interpol a acceptat cererea de a-l anunța în căutare internațională, după ce a refuzat o cerere similară a Chișinăului, în 2020.

Pe de altă parte, Constantin Țuțu – considerat omul de încredere al lui Plahotniuc – este vizat într-o cauză penală pornită pe faptul îmbogăţirii ilicite, în perioada anilor 2014 – 2018. Ca și Plahotniuc, Țuțu se afla în lista persoanelor date în căutare internațională.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: