VIDEO 200 de lei, plată pentru participarea la Ziua Victoriei? PSRM va acționa în judecată unioniștii de la „UNIREA-ODIP”
Full Article 2 minutes read

VIDEO 200 de lei, plată pentru participarea la Ziua Victoriei? PSRM va acționa în judecată unioniștii de la „UNIREA-ODIP”

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) va ataca în judecată organizația „UNIREA-ODIP”, care acuză formațiunea politică că ar fi plătit participanții la marșul consacrat Zilei Victoriei.

Reprezentanții organizației unioniste au publicat pe 9 mai un material filmat în timpul acțiunii la care au participat reprezentanții PSRM. Potrivit liderului Vlad Bilețchi, cinci voluntari unioniști ai asociației s-au infiltrat intenționat în cadrul manifestației. Acolo, ei au primit un drapel cu însemnul steluței roșii, panglica bicoloră a Sfântului Gheorghe, interzisă prin decizia Parlamentului Republicii Moldova, dar și 200 de lei pentru participarea la marș. Unioniștii spun că au dorit să arate astfel că marșul socialiștilor și al comuniștilor este unul fals, trucat și mimat.

„Mereu a fost cunoscut faptul că socialiștii plătesc oamenii pentru a veni la manifestațiile lor. Însă acest lucru nu a fost probat. Iată că de această dată, i-am deconspirat pe acești trădători ai neamului, care au profitat de sărăcia oamenilor și i-au plătit pentru a arăta că sunt mulți și au susținători numeroși. De fapt, tot ceea ce fac ei este o minciună, o altă unealtă a propagandei lor false. Astfel, așa-numitul lor mare marș în susținerea războiului nu este decât o mare minciună”, a declarat președintele „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi.

Politicianul susține că banii primiți vor fi depuși pe contul asociației, în scopul promovării Unirii Republicii Moldova cu România și pentru combaterea propagandei ruse.

PSRM a anunțat pe 10 mai că va acționa în judecată organizația unionistă, pe care o acuză de fals.

Informațiile despre presupusa achitare a participanților la marșul „Regimentul nemuritor” reprezintă o minciună, lansată cu scopul de a incita spiritele în această zi sfântă pentru cetățeni. Vom cere în instanța de judecată o plată pentru răspândirea informațiilor calomnioase și vădit false. Întreaga sumă câștigată în acest proces va fi oferită veteranilor”, se arată în declarația socialiștilor

Reprezentanții PSRM susțin că la acțiune ar fi participat circa 25 de mii de oameni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: