VIDEO Actorul turc Burak Özçivit a sosit în Moldova. Va participa la inaugurarea bașcanului Găgăuziei
Full Article 2 minutes read

VIDEO Actorul turc Burak Özçivit a sosit în Moldova. Va participa la inaugurarea bașcanului Găgăuziei

Actorul turc Burak Özçivit, renumit pentru rolurile din Osman, Suleyman Magnificul și Kara Sevda a venit în Moldova, la invitația noului bașcan. Acesta va participa la ceremonia de învestire a sa în funcția de guvernatoare a UTA Găgăuzia, planificată pentru azi, 19 iulie. 

„În ciuda programului încărcat de lucru, actorul a decis personal să participe la eveniment pentru a sprijini noul bașcan”, a anunțat Evghenia Guțul.

VIDEO Actorul turc Burak Özçivit a sosit în Moldova. Va participa la inaugurarea bașcanului Găgăuziei

Facebook.com/Evghenia Guțul

De menționat că Evghenia Guțul va fi învestită oficial în funcție astăzi, 19 iulie. Ceremonia de inaugurare va avea loc în piața centrală din Comrat, cu începere de la ora 18:30. După depunerea jurământului în prezența locuitorilor și oaspeților din Comrat, Evghenia Guțul va deveni oficial guvernatoarea UTA Găgăuzia. Programul evenimentului poate fi consultat AICI.

Precizăm că Dorin Recean, Igor Grosu și deputații din fracțiunea de guvernământ au anunțat încă pe 18 iulie că nu vor participa la ceremonia de învestire a Evgheniei Guțul. Pe 19 iulie, purtătorul de cuvânt al premierului, Daniel Vodă, a precizat că la evenimentul de la Comrat nu va participa, inclusiv, niciun alt reprezentant al Guvernului, pentru că ar avea „activități mai importante” pe agendă. Guțul susține că a aflat despre decizia autorităților de la Chișinău cu câteva ore înainte de începerea evenimentului, din mass-media.

Amintim că în urma scrutinului din 14 mai, Găgăuzia a ales-o pe candidata Partidului „ȘOR” – declarat recent în afara legii, Evghenia Guțul, la funcția de bașcan. Pe 22 mai, Curtea de Apel Comrat a validat alegerile din Găgăuzia, în timp ce oamenii legii au inițiat un dosar penal pe faptul coruperii alegătorilor din autonomie de către oamenii lui Șor, în favoarea Evgheniei Guțul. Reprezentanții din cadrul formațiunii declarate neconstituționale sunt acuzați că ar fi oferit câte 15 mii lei pentru fiecare persoană care determina alte 30 de persoane să o voteze pe Guțul la funcția de bașcan – acuzații respinse atât de Șor, cât și de Guțul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: