VIDEO Aducea explozibil în Rusia, ascuns în icoane. Învinuitul se presupune a fi din Moldova
Full Article 2 minutes read

VIDEO Aducea explozibil în Rusia, ascuns în icoane. Învinuitul se presupune a fi din Moldova

Un bărbat care se presupune a fi din Republica Moldova este învinuit că ar fi adus explozibil, în icoane, în Rusia. Acesta a fost arestat pentru două luni, scrie RIA Novosti

Bărbatul ar fi transportat explozibili în icoane ortodoxe și ustensile bisericești din Ucraina către Rusia prin țările UE, potrivit serviciilor ruse, și a fost pus sub acuzare. Pe 1 februarie, o instanță din Rusia a decis ca bărbatul să fie arestat pe o perioadă de 10 zile. Ulterior, măsura a fost prelungită – la două luni.

Învinuitul, Dmitrii Gratii, are atât cetățenie rusă cât și una străină. Potrivit sursei, bărbatul ar avea cetățenie moldovenească. Aceasta s-a dedus din declarația bărbatului, că a acceptat marfa în țara vecină a Moldovei, în România. Totodată, microbuzul bărbatului de model Mercedes avea „plăcuțe de înmatriculare neutre”, care erau eliberate pentru transportatorii internaționali în Transnistria, a comunicat sursa.

VIDEO Aducea explozibil în Rusia, ascuns în icoane. Învinuitul se presupune a fi din Moldova

ria.ru

NewsMaker a solicitat un comentariu de la reprezentanții Ministerului de Externe de la Chișinău. Deocamdată instituția nu a comentat informația din presa rusă.

Precizăm, pe 2 aprilie, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat că a împiedicat încercarea de a introduce în țară bombe ascunse în icoane și alte ustensile bisericești. Serviciile ruse declarau că bombele au fost transportate în Rusia din Ucraina prin țările UE și au fost descoperite la granița letono-rusă. Marfa ar fi urmat următorul traseu: Ucraina – România – Ungaria – Slovacia – Polonia – Lituania – Letonia – Rusia. Se menționa că au fost descoperite și confiscate 27 de dispozitive explozive improvizate camuflate în icoane și gata de utilizare, 70 de kilograme de explozibili din plastic de mare putere produse industrial, 91 de detonatoare electrice și părți ale împușcăturii RPG-7.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: