VIDEO „Afacere” din închisoare. Doi bărbați din Criuleni și Chișinău au șantajat o femeie cu niște fotografii cu caracter intim
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Afacere” din închisoare. Doi bărbați din Criuleni și Chișinău au șantajat o femeie cu niște fotografii cu caracter intim

Doi bărbați de 30 și 34 de ani din raionul Criuleni și municipiul Chișinău au fost deconspirați de oamenii legii, fiind suspectați de șantaj. Unul dintre ei ar fi săvârșit infracțiunea din penitenciar, unde își ispășește pedeapsa pentru comiterea unei infracțiuni similare.

Potrivit oamenilor legii, bărbatul de 30 ani, fiind deținut în penitenciarul nr. 4 Cricova, unde își ispășește pedeapsa pentru comiterea unei infracțiuni similare, a făcut cunoștință, la sfârșitul lunii iunie, prin intermediul rețelelor de socializare, cu o femeie de 32 ani. După ce a stabilit o relație de încredere cu ea, a convins-o să-i expedieze câteva poze în care apărea în ipostaze intime.

Peste câteva zile, victima a primit un mesaj de la un utilizator necunoscut, care s-a prezentat inițial a fi judecător din mun. Chișinău, iar mai apoi ca polițist. Individul i-a expediat femeii pozele intime și a amenințat-o că este pasibilă de răspundere penală pentru răspândirea fotografiilor cu caracter pornografic. Mai mult, acesta i-a cerut 1000  de euro pentru „a soluționa problema”.

Inițial, femeia a refuzat, dar ulterior a decis totuși să transmită banii, anunțând în prealabil poliția despre acest caz. Banii urmau să fie transmiși printr-o femeie de 34 de ani. În timpul transmiterii banilor, ofițerii de investigații au constatat că aceasta era la rândul său una dintre victimele infractorilor și nu cunoștea proveniența și nici destinația banilor.

Ulterior, a fost identificat un taximetrist care urma să ia banii de la a doua victimă și să-i transmită bărbatului din penitenciar. În momentul transmiterii plicului cu bani, taximetristul a fost reținut pe teritoriul municipiului Chișinău. Datorită declarațiilor acestuia, a fost identificat inițiatorul schemei infracționale.

Ca rezultat al acțiunilor de urmărire penală efectuate în penitenciarul nr. 4 Cricova, au fost depistate și ridicate 2 telefoane mobile, o cartelă SIM și un carnet cu diferite înscrisuri. Acestea vor fi utilizate drept probe în cadrul cauzei penale.

VIDEO „Afacere” din închisoare. Doi bărbați din Criuleni și Chișinău au șantajat o femeie cu niște fotografii cu caracter intim

poliția.md

Mai mult, oamenii legii au reușit să identifice încă o persoană care a avut de suferit în urma acțiunilor ilegale ale suspecților. Forțele de ordine vor continua să întreprindă măsuri pentru identificarea altor victime.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: