(VIDEO) Amenzi de peste 32 mii de lei sau pedeapsă penală pentru rezerviștii care nu se vor prezenta în aprilie la exerciții militare
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Amenzi de peste 32 mii de lei sau pedeapsă penală pentru rezerviștii care nu se vor prezenta în aprilie la exerciții militare

Ministerul Apărării a explicat de ce sunt chemați rezerviștii din Republica Moldova la exerciții, începând cu 3 aprilie. Instituția a declarat că scopul acestora este de a „verifica aptitudinile rezerviștilor, familiarizarea cu tehnica și armamentul din dotarea Armatei Naționale”. Pentru neprezentarea rezerviștilor la aceste exerciții fără motive întemeiate, Ministerul Apărării a anunțat că este prevăzută pedeapsă penală și anume amendă până la 650 de unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității – de la 100 până la 150 de ore. 

Pe 30 martie, reprezentanții Ministerului Apărării au amintit că începând cu ziua de luni, 3 aprilie, la centrele de instruire ale Armatei Naționale, se vor desfășura exerciții cu rezerviștii Forțelor Armate.

Șeful Centrului Gestionare Resurse de Mobilizare și a efectivului Armatei Naționale, colonel Octavian Druță, a declarat că „pentru aceste exerciții se preconizează de a fi chemați rezerviștii din rezerva forțelor armate”.

„Rezerviștii vor fi chemați prin ordin de chemare, eliberate de centrele militare teritoriale municipale și înmânate personal rezerviștilor”, a precizat oficialul.

Potrivit lui Druță, aceste exerciții se desfășoară pentru menținerea unui grad înalt de pregătire a rezerviștilor pentru forțele armate.

„Scopul acestor exerciții este verificarea aptitudinilor rezerviștilor, familiarizarea cu tehnica și armamentul din dotarea Armatei Naționale, studierea regulamentelor militare. Totodată, la aceste exerciții rezerviștii vor face cunoștință cu baza materială de instrucție tehnică-militară și armamentul de infanterie”, a comunicat oficialul de la Ministerul Apărării.

El a mai spus că pe parcursul acestor 5 zile, rezerviștii vor fi echipați, cazați, hrăniți și antrenați la diferite locuri de instrucție conform specialității militare.

„De asemenea vor efectua trageri din diferit armament de infanterie. Pentru neprezentarea rezerviștilor la aceste exerciții fără motive întemeiate este prevăzută pedeapsă penală și anume amendă până la 650 de unități convenționale (32.500 lei) sau muncă neremunerată în folosul comunității – de la 100 până la 150 de ore”, a spus Druță.

Oficialul a precizat că „asemenea exerciții, Armata Națională organizează anual în conformitate cu legea cu privire la pregătirea rezervei forțelor armatei și planului de instruire a Armatei Naționale”.

„Ultimul exercițiu a fost desfășurat în septembrie anul trecut, desfășurarea acestor exerciții nu are tangențe cu situația din regiune”, a conchis Octavian Druță.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: