VIDEO ANSA amenință cu vizite „surpriză” la ferme și abatoare. Va verifica originea animalelor
Full Article 1 minutes read

VIDEO ANSA amenință cu vizite „surpriză” la ferme și abatoare. Va verifica originea animalelor

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a demarat în dimineața de 15 iunie o serie de verificări la mai mulți colectori de animale. Instituția a verificat originea animalelor, precum și respectarea cadrului normativ privind sănătatea, bunăstarea, identificarea și înregistrarea animalelor.

Verificările fac parte dintr-un plan complex inițiat de Agenție cu scopul de a asigura trasabilitatea animalelor și combaterea activităților clandestine de procurare, trasportare și comercializare tenebră a animalelor.

Vizitele „surpriză” sunt complexe și diferă de la caz la caz, fiind vizate persoane fizice, trasportatori de animale, ferme și abatoare de animale, colectori de animale, tîrguri de animale, sau alte locații unde se întrețin sau se manipulează animale (porcine, bovine, ovine, păsări ș.a.) desfășurare legal sau ilegal.

„Trasportarea ilicită a animalelor induc riscul izbucnirii focarelor de boli cum ar fi pesta porcină africană, gripa aviară, rabie, precum și plasarea pe piață a cărnii care poate prezenta risc pentru sănătatea umană, obținută în batoare care activează ilicit”, se arată într-un comunicat emis de ANSA.

ANSA îndeamnă cetățenii de a nu procura animale fără certificate sanitare veterinare și produse alimentare din locuri neautorizate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: