(VIDEO) Banii pentru „operația copilului” ajungeau în penitenciar. Schema prin care un deținut a adunat peste €7000
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Banii pentru „operația copilului” ajungeau în penitenciar. Schema prin care un deținut a adunat peste €7000

Un deținut de 30 de ani, care conducea un grup infracțional, a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru infracțiuni legate de droguri, tâlhării, furturi și escrocherii, comise dintr-un Penitenciar din țară. Ceilalți membri ai grupului riscă să fie privați de libertate pentru un termen de la 1 la 5 ani.

Învinuitul găsea victimele pe rețelele de socializare și cerea mijloace financiare de la ele sub diverse pretexte. Doi complici, sora și cumnatul acestuia, care se aflau în libertate, aveau rolul de a primi banii.

Schema a fost deconspirată după ce o femeie de 37 de ani a sesizat polițiștii despre faptul că o persoană a primit de la ea 7000 de euro, sub pretextul că fiica lui ar avea nevoie de o intervenție chirurgicală la inimă. Banii au fost  transmiși în tranșe complicilor deținutului.

Gruparea a fost documentată timp de cinci luni.

Recent, oamenii legii au efectuat mai multe percheziții în Penitenciar și la domiciliile complicilor aflați la libertate, de unde au fost confiscate telefoanele mobile, carduri bancare, înscrisuri de ciornă, precum și alte obiecte ce demonstrează implicarea acestora la săvârșirea infracțiunii.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie, iar conform legislației în vigoare persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă să fie privați de libertate pentru un termen de la 1 la 5 ani.



Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: