(VIDEO) Ceban a comentat procesul de judecată intentat de Spînu: „Двоечник”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Ceban a comentat procesul de judecată intentat de Spînu: „Двоечник”

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, susține că ideea vicepremierului Andrei Spînu de a-l acționa în judecată pentru fals în declarații publice și prejudiciul moral cerut este plagiată. Edilul consideră că ministrul l-a copiat chiar pe el. Declarațiile au fost făcute pe 19 ianuarie.

„Cel mai regretabil fapt este că aflânduse în astfel de funcții înalte nici măcar inspirație nu au. Copiază. Am fost eu cel care am dat-o în judecată pe doamna prim-ministru și pe ministrul Justiției pentru fals în declarații publice, spunând că vor mătura Piața Marii Adunări Naționale. Asta este, în limba rusă se numea „двоечник”. Nici măcar nu știe să inventeze unele lucruri să fie ale lui proprii. Copiază la propriu”, a declarat Ion Ceban.

Amintim că Andrei Spînu i-a trimis lui Ion Ceban  o cerere prealabilă de chemare în judecată, prin care îi cere să dezmintă în termen de 5 zile declarațiile pe care le-a făcut la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

„Achitarea și compensarea, în calitate de prejudiciu moral, a sumei de 1 leu și măturarea, în interes public, a Primăriei mun. Chișinău timp de un an, începând cu data de 28.11.2022”, a adăugat Spînu. Precizăm că Ceban a declarat atunci că Spînu ar fi pus la cale „o schemă de procurare a gazelor naturale, prin care ar fi prejudiciat cetățenii de milioane de dolari” și că a fost amenințat pentru nu a dezvălui probele pe care le-ar avea.

Adresarea vicepremierului Andrei Spînu în judecată împotriva primarului capitalei Ion Ceban a fost pusă pe rol. Prima ședință a fost planificată pentru data de 28 martie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: