(VIDEO) Ceban se opune închiderii Centrului Covid de la Moldexpo: Este „un atac raider”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Ceban se opune închiderii Centrului Covid de la Moldexpo: Este „un atac raider”

Primarul capitalei Ion Ceban acuză Ministerul Sănătății de „atac raider asupra sănătății cetățenilor”, iar pe Ala Nemerenco că ar fi „cel mai prost manager” de până acum din fruntea instituției. Declarația a fost făcută în cadrul conferinței de presă din 22 noiembrie, după ce, acum câteva zile, Nemerenco a anunțat că Centrul COVID-19 de la Moldexpo urmează a fi închis.

Ceban susține că închiderea Centrului COVID-19, situat pe teritoriul Centrului expozițional „Moldexpo” este inoportună, întrucât acesta ar putea fi util în cazul unui nou val al pandemiei.

„Aduc aminte pentru cei care nu au mișcat un deget în gestionarea pandemiei: prin Centru au trecut peste 40 de mii de suspecți Covid. Peste 15 mii au fost testați pozitiv, iar circa 4 000 au primit tratament staționar. Oare este oportună decizia de a închide Centrul Covid fără o analiză prealabilă în acest caz? Calific închiderea Centrului COVID ca o acțiune de atac raider din partea Ministerului Sănătății și a Guvernului asupra sănătății oamenilor”, a declarat Ceban.

Edilul a mai declarat că Ala Nemerenco nu ar fi demnă să conducă Ministerul Sănătății: „Este cel mai prost manager de până acum al Ministerului Sănătății. Rog guvernul și parlamentul să o întrebe ce a realizat concret, în afară de a-și face de rușine colegii, de a se exprima nereușit pe mai multe subiecte”.

(UPDATE) Contactați de NM, reprezentanții Ministerului Sănătății au declarat că nu vor comenta acuzațiile lui Ceban.

Amintim că, pe 18 noiembrie, în plenul Parlamentului, ministrul Sănătății Ala Nemerenco a anunțat că Centrul COVID de la Moldexpo urmează să fie închis în câteva zile, iar pacienții internați acolo au fost transferați în alte unități medicale. Ministrul Sănătății a declarat că medicii activau în condiții „departe de orice standarde”, iar pacienții erau tratați în condiții necorespunzătoare. Nemerenco a vorbit și despre riscul care persista din cauza buteliilor de oxigen.

Centrul COVID de la Moldexpo a fost deschis în primăvara anului 2020.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: