(VIDEO) „Chinezii sunt foarte interesați”. La Bălți ar putea fi deschisă o întreprindere cu capital chinez
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) „Chinezii sunt foarte interesați”. La Bălți ar putea fi deschisă o întreprindere cu capital chinez

Ambasadorul Chinei în Republica Moldova Yan Webin a avut, pe 8 februarie, o întrevedere cu primarul municipiului Bălți Nicolai Grigorișin. Ambasadorul a declarat că scopul întâlnirii sale cu autoritățile locale este cooperarea în domeniul comerțului și turismului. În cadrul vizitei, Yan Webin a vizitat unele dintre cele mai mari întreprinderi din oraș: „Barza Albă” și „Floarea Soarelui”, transmite NordNews.

Părțile au discutat și despre posibilitatea deschiderii unei întreprinderi cu capital chinez la Bălți.

„Am ajuns deja la un acord preliminar și la o înțelegere comună. Bălți are produse agricole de înaltă calitate. Chinezii sunt foarte interesați. Piața chineză este foarte mare. Dorim să vă creștem exporturile către China. Totodată, vrem și investițiile chineze să vină aici”, a declarat Yan Wenbin.

„Știți că avem fabrici mari pe teritoriul orașului nostru, precum „Floare Soarelui”, „Barza Albă”, avem Zona Economica Liberă. În plus, nordul Moldovei este bogat în mere, prune și nuci. Partenerii noștri din China sunt interesați de aceste produse”, a menționat Nicolai Grigorișin.

Primarul de Bălți speră că cele două părți vor coopera și în alte domenii.

„De asemenea, am convenit, la inițiativa Ambasadorului, că unul dintre primii pași ar trebui să fie înfrățirea orașelor. Acest lucru oferă mai multe perspective, mai multe oportunități pentru orașele noastre”, a adăugat primarul.

„Un alt domeniu foarte interesant este turismul. Ne dorim ca mai mulți turiști chinezi să viziteze Republica Moldova și acest oraș frumos”, a subliniat Ambasadorul Chinei în R. Moldova.

De menționat că este pentru prima dată când ambasadorul Yan Webin a vizitat municipiul Bălți.

Noul Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova Yan Wenbin a sosit în țara noastră pe 26 decembrie 2021. În ianuarie 2023 s-au împlinit 31 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și Moldova.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: