(VIDEO) Declarațiile minorului din Căușeni, care susține că a fost sechestrat și bătut de miliția transnistreană
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Declarațiile minorului din Căușeni, care susține că a fost sechestrat și bătut de miliția transnistreană

Minorul de 15 ani care ar fi fost bătut de miliția din Bender a povestit mai multe detalii despre ziua incidentului. Băiatul susține că a fost lovit cu pumnii și cu picioarele în mai multe regiuni ale corpului, inclusiv în zona capului și abdomenului. Mama băiatului a declarat că incidentul i-a provocat o adevărată traumă psihologică. Cazul a fost preluat  de organizația pentru apărarea drepturilor omului Promo-LEX.

Jurnaliștii postului de televiziune Studio-L au discutat cu minorul care susține că a fost maltratat de forțele de ordine neconstituționale din stânga Nistrului. Acesta spune că, după ce l-au bătut, ofițerii i-ar fi pus cătușe pe mâini. Băiatul i-a rugat să i le scoată, însă aceștia au răspuns că au pierdut cheile. „Eu i-am întrebat: ce să facem în cazul ăsta? Ei mi-au răspuns că dacă vreau ei pot să mi le taie cu polizorul, doar că cu tot cu mână”, a spus minorul. Ulterior, băiatul a fost dus la secția de poliție. Acesta a fost eliberat câteva ore mai târziu când părinții acestuia au venit după el.

Mama băiatului, Ala Arion, a declarat că atunci când a întrebat așa-numitele forțe de ordine de ce i-au bătut și reținut copilul, aceștia i-au spus că „nu știu ce să-i răspundă”. Femeia crede că cel mai probabil ofițerii i-au confundat fiul cu altcineva.

Imediat după ce băiatul a ajuns acasă, părinții au chemat o ambulanță, iar acesta a fost preluat la Spitalul raional din Căușeni. Ala Arion a declarat că familia sa a depus o plângere la procuratură și poliție.

„Am fost și am scos și expertiza medico-legală. Copilul are coasta ruptă, are comoție cerebrală, îl doare tot, mâinile, picioarele, spatele”, a spus femeia.

Mama băiatului spune că va face tot ce-i stă în puteri ca cei vinovați să fie pedepsiți.

„El și acum se teme să povestească ce s-a întâmplat. Se teme pentru că crede că dacă o să se ducă din nou în Bender, iarăși o să-l prindă și o să-l bată. Încă nu știu la ce o să ducă toate traumele astea psihologice și fizice, care i le-au provocat. Dar mă duc peste tot și vreau tare ca cei vinovați să fie pedepsiți. Vreau ca părinții să nu se teamă să își lase copii să se ducă undeva”, a conchis femeia.

Amintim că un minor de 15 ani din satul Hagimus, raionul Căușeni, ar fi fost sechestrat și maltratat de către colaboratorii structurilor nerecunoscute din regiunea transnistreană.

Totul s-a întâmplat pe 20 ianuarie, în jurul orei 16:00. Adolescentul se îndrepta spre casă după antrenamentul de la sala de sport pe care o frecventează în orașul Tighina, ce se află la câteva minute distanță de satul Hagimus.

Din spusele mamei, la ieșirea din sediul unde se află sala, fiul său ar fi fost luat la întrebări de către mai multe persoane îmbrăcate în civil ce aveau un comportament agresiv, minorul s-a speriat și a încercat să se îndepărteze de ei, însă în întâmpinare veneau alte două persoane, una dintre care avea în mână o armă, atunci tânărul s-a oprit, iar cei care îl urmăreau au încercat să-l bage cu forța într-o mașină civilă.

 


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: