VIDEO Dodon, despre învestirea guvernului Recean: „Nu îl cunosc personal, dar am un sfat”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Dodon, despre învestirea guvernului Recean: „Nu îl cunosc personal, dar am un sfat”

Ex-președintele Igor Dodon a venit cu o reacție, după ce Dorin Recean a fost desemnat noul prim-ministru al Republicii Moldova. Acesta susține că nu îl cunoaște personal, dar îl îndeamnă să uite de cariera sa de polițist. NM amintește că Dorin Recean nu a fost angajat niciodată în calitate de polițist și nici nu are studii în acest domeniu. 

„Demult am spus că Guvernul Gavriliță trebuie să plece pentru că nu s-a isprăvit cu situația din țară. Eu nu-l cunosc personal pe Recean, dar vreau să-i dau doar un sfat: să uite de cariera sa de polițist și să-și aducă aminte că defapt este economist. Cineva spune că el e polițist. Nu, el e economist în primul rând, pentru că țara are nevoie de reforme economice și sociale”, l-a îndemnat Igor Dodon pe prim-ministrul desemnat.

Dorin Recean este candidatul desemnat de către președinta țării Maia Sandu pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Recean este cunoscut publicului larg pentru perioada în care a deținut funcția de ministru de Interne în Guvernul Filat și Leancă. În prezent, Recean este consilierului șefei statului în domeniul apărării și securității naționale și secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

Potrivit CV-ului întocmit de Dorin Recean, acesta deține experiență profesională de peste 27 de ani în sectorul public, privat, precum și în instituții internaționale.

Recean a fost ministru al Afacerilor Interne (2012-2015 – guvernul Filat), responsabil pentru implementarea reformei MAI și a Planului de acțiuni pentru liberalizarea regimului de vize cu UE. Anterior, (2010-2012), el a fost viceministru al Tehnologiei Informațiilor și Comunicațiilor.

Înainte de a ajunge la Guvern, Recean a lucrat pentru TeleMedia Group; Concernul Milenium Grup, în calitate de director marketing și vânzări; director executiv. În perioada anilor 1995-2022, el a fost director de program, manager de proiecte la Agenția pentru restructurarea Întreprinderilor și Asistență (ARIA)/ Proiectul Băncii Mondiale.

De asemenea, Recean a lucrat în calitate de consultant în domeniul analizei datelor și informației, iar din 1995 și până în prezent (cu unele pauze) este lector universitar.

Cine este Dorin Recean, candidatul desemnat la funcția de prim-ministru? CV, avere și controverse.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: