(VIDEO) Dorin Chirtoacă, supărat pe presă: „Sinceritatea nu trebuie nimănui. Dimpotrivă: trebuie să furi, să cumperi, inclusiv jurnaliști”
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Dorin Chirtoacă, supărat pe presă: „Sinceritatea nu trebuie nimănui. Dimpotrivă: trebuie să furi, să cumperi, inclusiv jurnaliști”

Liderul Partidului Liberal Dorin Chirtoacă susține că a devenit, în ultimele zile, ținta unor bătăi de joc, după ce anumite portaluri au publicat o știre, conform căreia, acesta ar cheltui doar 2-3 mii de lei de lună. În cadrul unei intervenții live pe pagina sa de Facebook, fostul primar al capitalei a declarat că spusele sale au fost rupte din context și a prezentat mai multe bonuri de plată, pentru a demonstra cam ce cheltuieli suportă lunar.

„Se dorește să-mi fie lipită eticheta, evident, lipsită de credibilitate, cum că „iată la ce a ajuns Chirtoacă, cât de mincinos este, ne spune asemenea minciuni că el trăiește cu 3 000 de lei”. Acum trebuie să ținem cont că foarte multă lume are venituri chiar mai mici de 3 000 de lei”, a declarat Chirtoacă.

Liderul PL a arătat mai multe bonuri și facturi și a cerut jurnaliștilor să publice știri corecte și să refacă titlurile privind acest subiect.

„Fraza „nu știu dacă cheltuiesc 2-3 mii de lei pe lună”a fost scoasă din context. Chiar și în acea emisiune am spus că este vorba despre banii pe care îi cheltuiesc pentru produse alimentare, pentru întreținerea curentă”, a declarat Dorin Chirtoacă. Fostul edil a precizat că, lunar, cheltuie cel puțin 5 mii de lei.

Dorin Chirtoacă a vorbit și despre faptul că în presă au apărut știri „în bătaie de joc” privind hainele pe care le poartă.

„Chestiunea celaltă cu „Chirtoacă în pantaloni rupți, sacou de 50 de euro, salam doktorskii”. Bun, sacoul, da, atâta a costat. Nu înțeleg, este o problemă că am cumpărat un sacou de 50 de euro și îl păstrez? Pantalonii rupți: erau noi, îi îmbrăcasem prima sau a doua oară și am mers pe un șantier și i-am rupt la genunchi, m-am agățat de ceva. Era în 2013 încă. Evident că nu am mai putut să îi port, fiind la primărie. I-am dat la atelier, i-am cusut, dar i-am pus deoparte și au stat vreo 5 ani în dulap. Când nu am mai fost la primărie mi-am spus: „ce să fac cu ei? să-i arunc?”. Și respectiv i-am luat”, a explicat liderul PL.

Dorin Chirtoacă a ținut să precizeze că a făcut aceste declarații pentru că este sincer.

„Explicația este că nu sunt pretențios, că nu caut lux. Asta trebuia să se înțeleagă. Era vorba despre sinceritate. Dar se pare că sinceritatea nu trebuie nimănui. Dimpotrivă: trebuie să furi, să cumperi, inclusiv jurnaliști”, a mai spus Chirtoacă.

Live

Video despre insinuarile din presa cuprivire la cheltuilelile lunare, haine, produse alimentare etc.

Posted by Dorin Chirtoacă on Wednesday, September 23, 2020

Reacția vine după ce Dorin Chirtoacă a participat la o emisiune televizată și a declarat că duce un mod de viață modest, lipsit de lux.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: