VIDEO Elicopterul Black Hawn, în acțiune. Cum arată antrenamentele polițiștilor din Polonia și celor de la „Fulger”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Elicopterul Black Hawn, în acțiune. Cum arată antrenamentele polițiștilor din Polonia și celor de la „Fulger”

Brigada de Poliție cu Destinație Specială „Fulger”, în comun cu polițiști din Polonia, desfășoară exerciții în vederea sporirii nivelului de pregătire, reacție și intervenție. Acțiunile au loc în contextul Summitului Comunităţii Politice Europene, din 1 iunie. 

Potrivit autorităților din sfera securității naționale, elicopterul Black Hawk este angrenat în antrenamente tactice și va survola Chișinăul și împrejurimile acesteia.

TVR Moldova a publicat mai multe imagini.

Scopul acțiunilor desfășurate, constituie perfecționarea noilor tactici și procedee de acțiune ale polițiștilor pe domeniul de securitate.

Exercițiile de securitate au loc pe parcursul acestei săptămâni și se desfășoară pe întreg teritoriul Republicii Moldova în contextul Summitului Comunităţii Politice Europene.

Pe parcursul lunii mai vor fi organizate mai multe simulări și antrenamente tactice în vederea asigurării desfășurări la un nivel înalt al summitului, în Republica Moldova.

Pe 1 iunie, complexul vitivinicol Castel Mimi din Moldova va găzdui Summitul Comunității Politice Europene. La eveniment sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene. Liderii vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

Organizarea Summitului va fi finanțată din bugetul de stat, iar o parte din cheltuieli vor fi acoperite de către Consiliul Uniunii Europene. Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu, pe 27 aprilie.

Evenimentul va avea loc la complexul vitivinicol Castel Mimi.

În contextul summitului, Poliția a declarat că va fi limitată viața cotidiană pentru perioade scurte de timp. Astfel, nu va fi permisă parcarea pe un anumit interval în perimetrele de securitate maximă. La fel, șoferii sunt îndemnați că evite arterele principale ale capitalei, precum și deplasarea în anumite intervale de timp pe ruta Chișinău – Bulboaca și revers. În același timp, cetățenilor li se recomandă să aibă asupra lor documentele de identitate.

Totodată, autoritățile vor interzice accesul automobililor în parcarea Aeroportului Internațional Chișinău, începând cu data de 25 mai. La fel, Republica Moldova își va închide parțial spațiul aerian, în zilele de 1 și 2 iunie, pentru asigurarea siguranței şi securității aeronautice, când țara noastră va găzdui Summit-ul Comunității Politice Europene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: