(VIDEO) Este posibilă impunerea vaccinării anti-Covid în Moldova? Răspunsul Nataliei Gavrilița
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Este posibilă impunerea vaccinării anti-Covid în Moldova? Răspunsul Nataliei Gavrilița

În cadrul conferinței din 11 noiembrie, prim-ministrul Natalia Gavrilița a menționat că Guvernul va menține obligativitatea prezentării Certificatului COVID în zonele unde se înregistrează un număr mare de infectări cu noul coronavirus. Totodată, șefa Executivului a evitat să răspundă ferm la întrebarea unui jurnalist, dacă este sau nu luată în considerare impunerea vaccinării împotriva Covid.

„Doamna prim-ministru, spuneți-ne vă rog absolut ferm și concret – este luată în considerare posibilitatea introducerii obligativității vaccinării anti-Covid?”, a întrebat un jurnalist.

„Procesul de vaccinare trebuie să rămână o prioritate chiar dacă valul pandemiei scade. Vedem că efectele pandemiei sunt complexe: afectează și economia globală, economia în Moldova, afectează sănătatea afacerilor și educația copiilor noștri. De aceea, noi trebuie să facem tot posibilul – împreună, fiecare prin responsabilitatea sa, ca să ajungem la normalitate”, a răspuns prim-ministrul țării.

Natalia Gavrilița a mai spus că promovarea vaccinării trebuie să rămână o prioritate.

„Este foarte important să nu avem manipulare, dezinformare și informații false despre riscurile și beneficiile vaccinării. Vom continua să lucrăm pentru acest lucru, vom continua să ducem politica de solicitare a Certificatului COVID atunci când suntem în codul roșu, inclusiv pentru anumite grupuri ocupaționale, care interacționează cu grupuri care sunt sub risc”, a conchis șefa Executivului.

 

În zonele cu scenariu roșu din cauza numărului mare de infectări, este obligatorie prezentarea Certificatului COVID-19 la intrarea în anumite locații. Cetățenii pot descărca online Certificatul COVID-19. Acesta reprezintă o dovadă oficială că persoana a fost vaccinată împotriva COVID-19, s-a testat și are un rezultat negativ sau a avut COVID-19 și s-a vindecat.

Totodată, cetățenii Republicii Moldova care s-au vaccinat împotriva COVID-19 în țările Uniunii Europene au posibilitatea să își înregistreze certificatul european de vaccinare în sistemul electronic național de vaccinare al Republicii Moldova (SIA RVC-19) și să descarce/verifice online Certificatul COVID valabil în țara noastră și peste hotare. De asemenea, ei se vor putea imuniza cu doza booster sau rapel în Moldova.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: