VIDEO Exercițiul de la Mărculești: în Moldova a ajuns aeronava militară NATO
Full Article 2 minutes read

VIDEO Exercițiul de la Mărculești: în Moldova a ajuns aeronava militară NATO

Aeronava militară a Alianței Nord-Atlantice, C-17 Globemaster, a aterizat pe Aeroportul Internațional Mărculești. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Apărării al Republicii Moldova pe 29 octombrie. Anterior, instituția de la apărare a atenționat cetățenii că la Mărculești va avea loc un exercițiu moldo-american, cu implicarea unei aeronave militare NATO, în conformitate cu Planul pregătirii de luptă al Armatei Naţionale pentru anul curent.

Stimați prieteni, aeronava militară a Alianței Nord-Atlantice, C-17 Globemaster, care a intrat în spațiul aerian al Republicii Moldova, a aterizat pe Aeroportul Internațional Mărculești. Urmează pregătirea pentru salturile cu parașuta executate de militarii moldoveni și americani, în cadrul exercițiului comun „Aurochs Partner 2023″”, se arată în declarația Ministerului Apărării.

Instituția a amintit că exercițiul are loc în conformitate cu Planul pregătirii de luptă al Armatei Naţionale pentru anul curent.

De precizat că zilele trecute Ministerul Apărării atenționa populația cu privire la exercițiul moldo-american de la Mărculești, care se desfășoară în perioada 25-30 octombrie. Peste 200 de militari ai Armatei Naționale și Armatei Statelor Unite vor efectua salturi cu parașuta în apropierea raioanelor Florești, Fălești și Bălți. Vor fi implicate inclusiv unități de tehnică din dotarea Armatei Naționale, dar și aeronava militară a Alianței Nord-Atlantice.

Ministerul Apărării adăuga că, în perioada desfășurării exercițiului, tehnica militară implicată la antrenamente se va deplasa pe drumurile din raioanele Florești, Fălești, Bălți și Sîngerei.

Instituția de la apărare menționa că scopul antrenamentelor este dezvoltarea capabilităţilor şi creșterea nivelului de interoperabilitate între militarii participanți, precum și punerea în practică a tehnicilor, metodelor şi procedurilor moderne de instruire militară individuală şi colectivă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: