O aeronavă militară NATO va putea fi observată deasupra a 3 raioane din Moldova: exercițiu moldo-american la Mărculești
Full Article 2 minutes read

O aeronavă militară NATO va putea fi observată deasupra a 3 raioane din Moldova: exercițiu moldo-american la Mărculești

În perioada 25-30 octombrie, la Mărculești, are loc un exercițiu cu participarea a peste 200 de militari ai Armatei Naționale și Armatei Statelor Unite. Aceștia vor efectua salturi cu parașuta în apropierea raioanelor Florești, Fălești și Bălți. Vor fi implicate și unități de tehnică din dotarea Armatei Naționale, precum și o aeronavă militară a Alianței Nord-Atlantice. Precizările au fost făcute de Ministerul Apărării al Republicii Moldova. 

În perioada 25-30 octombrie va avea loc exercițiul moldo-american „Aurochs Partner”, la centrul de pregătire al Regimentului de Aviație „Decebal” din Mărculești.

La antrenament vor participa peste 200 de militari din Batalionul cu destinație specială „Fulger” al Armatei Naționale și al Armatei Statelor Unite. Conform scenariului, aceștia vor efectua salturi cu parașuta în perimetrul zonelor din apropierea localităților din raioanele Florești, Fălești și Bălți”, au declarat reprezentanții Ministerului Apărării.

Se mai precizează că la instruire vor fi implicate unități de tehnică din dotarea Armatei Naționale, precum și o aeronavă militară a Alianței Nord-Atlantice, C-17 Globemaster.

Exercițiul moldo-american „Aurochs Partner-2023″ are loc în conformitate cu Planul pregătirii de luptă al Armatei Naţionale pentru anul curent. Scopul antrenamentelor este dezvoltarea capabilităţilor şi creșterea nivelului de interoperabilitate între militarii participanți, precum și punerea în practică a tehnicilor, metodelor şi procedurilor moderne de instruire militară individuală şi colectivă”, a menționat instituția de la apărare.

Ministerul Apărării a adăugat că, în perioada desfășurării exercițiului, tehnica militară implicată la antrenamente se va deplasa pe drumurile din raioanele Florești, Fălești, Bălți și Sîngerei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: