VIDEO Explozie la o hidrocentrală din Italia, la circa 30 de metri sub nivelul apei: un român, printre victime 
Full Article 2 minutes read

VIDEO Explozie la o hidrocentrală din Italia, la circa 30 de metri sub nivelul apei: un român, printre victime 

Explozie la o hidrocentrală din Italia. Mai exact – în zona lacului de acumulare de la Suviana, în apropierea oraşului italian Bologna. Explozia a survenit la etajul nouă al centralei, la circa 30 de metri sub nivelul apei. Deflagraţia a fost urmată de un incendiu. Un român se află printre victimele care și-au pierdut viața, scrie Digi24.ro cu referire La Repubblica. 

Explozia la hidrocentrala acestui lac de acumulare situat în lanţul muntos al Apeninilor s-a produs în jurul orei locale 15:00, pe 9 aprilie, la etajul nouă al centralei, la circa 30 de metri sub nivelul apei. În acest timp acolo erau efectuate lucrări de întreţinere la turbine. Deflagraţia a fost urmată de un incendiu.

Autorităţile italiene au anunţat un prim bilanţ oficial, cu 12 victime, dintre care trei decese confirmate după ce echipele de salvare au descoperit cadavrele, trei răniţi şi şase dispăruţi.

Publicația italiană a aflat numele victimelor exploziei, iar printre ele se află și un român. Acesta avea 45 de ani și era rezident în Settimo Torinese, provincia Torino. Celelalte victime identificate sunt un bărbat de 73 de ani, rezident în San Marzano di San Giuseppe (provincia Taranto), și unul de 35 de ani, rezident în Sinagra (provincia Messina).

Hidrocentrala a fost construită în anul 1975.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: