(VIDEO) Grosu, mulțumiri către Metsola: „Ați susținut drepturile moldovenilor, chiar și atunci când guvernele de aici luptau împotriva propriilor cetățeni”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Grosu, mulțumiri către Metsola: „Ați susținut drepturile moldovenilor, chiar și atunci când guvernele de aici luptau împotriva propriilor cetățeni”

Președintele Parlamentului Republicii Moldova Igor Grosu i-a mulțumit președintei Parlamentului European Roberta Metsola, care a afectuat o vizită la Chișinău și a ținut un discurs în fața deputaților moldoveni. Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a declarat că cetățenii noștri își văd viitorul în Europa.

Astăzi, prin dumneavoastră, Parlamentul European vorbește în Parlamentul Republicii Moldova. Este o onoare pentru noi și o recunoaștere a fermității cu care cetățenii noștri aleg calea europeană și valorile europene. Calea nu a fost nici scurtă, nici ușoară. Însă Republica Moldova, prin puterea cetățenilor săi europeni, caracter și cu sprijinul constant al UE, a reușit să rămână pe drumul său, în familia europeană. Suntem recunoscători Parlamentului European pentru ajutorul imens acordat țării noastre. Pentru că ați susținut democrația și drepturile cetățenilor moldoveni, chiar și atunci când guvernele de aici luptau împotriva democrației și propriilor cetățeni”, a menționat Grosu.

Speakerul Parlamentului de la Chișinău a dat asigurări că Republica Moldova își vede viitorul în familia europeană.

Nu am fost niciodată singuri și asta ne-a ajutat să mergem înainte spre UE. Voi încheia prin a cita ce ați spus chiar dvs: viitorul este Europa și vă doriți ca oamenii să creadă din nou în Europa. Vreau să cetățenii moldoveni nu au avut niciodată dubii că viitorul nostru este european și nu am încetat niciodată să credem în puterea UE de a asigura pacea, bunăstarea și dreptul oamenilor de a fi liberi în deciziile lor și fericiți”, a conchis președintele legislativului.

Amintim că președinta Parlamentului European Roberta Metsola a ținut un discurs în Parlamentul Republicii Moldova. Înainte de a ajunge în fața deputaților, oficialul european a avut o întrevedere cu președinta R. Moldova Maia Sandu și a participat la o conferință de presă comună cu șefa statului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: