(VIDEO) I-a promis că o va lua de soție, însă a stors-o de bani. Isprava unui condamnat din Penitenciarul Bender
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) I-a promis că o va lua de soție, însă a stors-o de bani. Isprava unui condamnat din Penitenciarul Bender

O femeie din Chișinău a căzut prada unui deținut al Penitenciarului nr. 12, din or. Bender. Inculpatul, în vârstă de 26 de ani, i-a promis că se va căsători cu ea, iar mai apoi, sub diferite pretexte, a estorcat de la victimă bani.

Potrivit oamenilor legii, în spatele acestui caz se ascunde un grup infracțional care, prin escrocherie, a dobândit sume mari de bani de la mai multe persoane, în special femei.

Investigaţiile au fost demarate de polițiști, după ce o femeie, în vârstă de 43 de ani, le-a spus polițiștilor că, anul trecut, a făcut cunoştinţă prin intermediul unei reţele de socializare cu un condamnat al Penitenciarului nr. 12, din or. Bender și a legat cu el o relație.

Acesta, avînd un profil cu o identitate falsă, i-a spus mai multe minciuni despre viața sa, inclusiv că, în scurt timp, urmează să fie eliberat din penitenciar.  Mai mult, acesta i-a spus că îşi doreşte să se căsătorească cu ea.

După un timp, sub diferite pretexte, inculpatul a obţinut de la femeie bani în mărime totală de aproximativ 110 000 de lei. Ca urmare a acțiunilor de investigație întreprinse, polițiștii au stabilit că individul a fost ajutat de alte două femei, în vârstă de 67 şi, respectiv, 23 ani, care îi cunoşteau adevărata identitate şi care îi sunt rude.

Victima a obținut sumele de la mai multe companii de microcreditare, după care s-a întâlnit cu rudele condamnatului și le-a dat banii. 

În cadrul audierilor, cele trei persoane și-au recunoscut implicarea îm săvârşirea infracţiunii. În prezent, femeile sunt cercetate în stare de libertate pentru escrocherie. Dacă vinovăţia acestora va fi demonstrată, riscă închisoare pe un termen de la 2 la 6 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: