VIDEO Imagini noi cu avionul ucrainean doborât la Teheran. Ar fi fost lovit de două rachete
Full Article 2 minutes read

VIDEO Imagini noi cu avionul ucrainean doborât la Teheran. Ar fi fost lovit de două rachete

Publicația americană The New York Times au publicat marți, 14 ianuarie, noi imagini cu avionul doborât de Iran, în contextul tensiunilor cu SUA. Jurnaliștii precizează că au verificat autenticitatea înregistrării video. În imagini se vede că două rachete au lovit avionul aparținând companiei Ukraine International Airlines.

Imaginile publicate marți de NYT au fost filmate de către o cameră de supraveghere a unei clădiri din satul Bidkaneh, aflat la circa 6,5 kilometri de locul din care au fost lansate rachetele.

Cele două rachete au lovit avionul la o distanță de 23 de secunde, dar niciuna nu l-au doborât imediat. Noile imagini arată aeronava în flăcări, întorcându-se către aeroportul de pe care a decolat. La câteva minute a explodat și s-a prăbușit.

Rachetele ar fi fost lansate de la o bază militară iraniană, aflată la o distanță de aproximativ 12 kilometri de avion. Potrivit informațiilor cunoscute anterior, prima rachetă a lovit aproape de cabina piloților, iar a doua în zona unui motor.

Sursa citată menționează că noile imagini aduc dovezi cu privire la motivul pentru care emițătorul avionului a încetat să mai funcționeze, la câteva secunde după ce a fost lovit de al doilea proiectil.

Amintim că un avion ucrainean, cu 176 de persoane la bord, s-a prăbușit în dimineața zilei de 8 ianuarie, la câteva minute după decolare. Deși inițial au invocat defecțiuni tehnice drept cauza tragediei, ulterior, oficialii iranieni au recunoscut că aeronava a fost doborâtă de o ranchetă, „din greșeală”.

Cum incidentul s-a întâmplat la câteva ore după ce Iranul a atacat două baze militare ale SUA din Irak, Teheranul a precizat că soldații au crezut că este vorba despre o ripostă americană și oamenii săi au au avut doar câteva secunde la dispoziție ca să ia o decizie.

Marți, oficialii iranieni a anunțat că au fost făcute mai multe arestări în legătură cu acest caz.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: