(VIDEO) Îmbrăcat în uniformă militară cu simbolul „Z”, liderul unui partid din Moldova adună ajutoare pentru soldații ruși din Ucraina
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Îmbrăcat în uniformă militară cu simbolul „Z”, liderul unui partid din Moldova adună ajutoare pentru soldații ruși din Ucraina

Președintele Partidului Regiunilor din Republica Moldova și șeful Congresului diasporei moldovenești din Rusia Alexandr Kalinin adună mijloace financiare pentru armata rusă care luptă în Ucraina – căști, drone, veste antiglonț, saci de dormit, etc. De asemenea, prin intermediul rețelelor de socializare, acesta adună ajutoare pentru populația civilă care locuiește în regiunile ucrainene, ocupate de Rusia.

Potrivit mesajelor publicate de către Alexandr Kalinin, echipamentele și lucrurile destinate soldaților ruși și populației afectate de război sunt transportate în estul Ucrainei.

Politicianul moldovean publică cu regularitate imagini video în care povestește despre activitatea sa voluntară.

Într-o filmare publicată pe 18 octombrie, acesta transmite soldaților ruși haine călduroase, șosete, încălțăminte de iarnă. Acesta poartă uniformă militară și șapcă cu litera „Z” – simbol al războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

„Prieteni, continuăm să lucrăm în cele mai periculoase regiuni! Decolăr și aterizări de pe o parte și de pe cealaltă, iar noi suntem la linia de demarcare, la mijloc. Vă rugăm să adunăm operativ bani pentru 4 veste antiglonț și 4 căști pentru grupul nostru, sunt foarte necesare. 4 veste – 340 mii, 4 căști – 360 mii. Proiectele noastre pentru susținerea combatanților și a civililor – „Copiii Donbasului”, „Totul pentru victorie””, se arată într-o publicație din 23 octombrie.

 

Potrivit activității sale de pe rețelele de socializare, Kalinin a vizitat regiunea Donbas în repetate rânduri și a adus ajutoare pentru populația civilă. Despre una dintre campanii Kalinin spune că se numește „Mamele Moldovei pentru copiii Donbassului”, iar donațiile ar fi fost făcute de către cetățenii Moldovei.

 

Kalinin este și un admirator al președintelui rus Vladimir Putin. În ziua în care acesta a împlinit 70 de ani, acesta a publicat un mesaj de felicitare.

„Astăzi, cel mai influent politician al lumii, președintele Federației Ruse Vladimir Vladimirovici Putin împlinește 70 de ani! Putin a schimbat poziția Rusiei în lume și a obligat-o să țină cont de poziția marelui stat! Îl felicit cu sinceritate pe președintele Rusiei Vladimir Putin cu ocazia celei de-a 70-a aniversări! Îi doresc multă sănătate, ani lungi și succes în servirea măreței Rușii! Există Putin – există Rusia!”, a scris politicianul originar din Republica Moldova pe Facebook.

De menționat că audiența lui Alexandr Kalinin constituie de la 3,5 la 38 de mii de urmăritori, în funcție de rețeaua socială.

***

Kalinin a devenit președinte al Partidului Regiunilor în anul 2016. În 2020, acesta a adunat semnături pentru a candida la funcția de președinte al țării, însă ulterior a renunțat la inițiativă.

În iunie 2021, acesta s-a făcut remarcat în timpul dezbaterilor electorale la postul de televiziune PRO TV. Nemulțumit de faptul că moderatoarea emisiunii Lorena Bogza nu i-a acordat întrebările în limba rusă, Alexandr Kalinin a lansat insulte și replici injurioase la adresa jurnalistei și candidaților invitați, aruncând cu o sticlă cu apă în panoul postului de televiziune. Microfonul concurentului electoral a fost deconectat de mai multe ori din cauza nerespectării condițiilor de desfășurare a dezbaterilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: