VIDEO În Montreal, o manifestație împotriva rasismului a degenerat în jafuri și altercații cu poliția
Full Article 2 minutes read

VIDEO În Montreal, o manifestație împotriva rasismului a degenerat în jafuri și altercații cu poliția

În Montreal, o manifestație împotriva rasismului a degenerat în jafuri și altercații cu poliția, informează Agerpres. Mai multe vitrine au fost sparte, iar din magazine au fost furate diverse obiecte.

Aproximativ 10 mii de persoane au defilat calm duminică după-amiază, timp de trei ore. Oamenii au ieşit în stradă în semn de solidaritate cu manifestaţiile din SUA, în legătură cu moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare, care a murit după ce s-a asfixiat în timp ce era imobilizat de către un poliţist.

Însă după lăsarea serii, în centrul oraşului au izbucnit violenţe. Un grup de manifestanţi a aruncat cu obiecte asupra forţelor de ordine, care au răspuns cu gaze lacrimogene.

Totodată, vitrinele mai multor magazine au fost sparte. O persoană a fost filmată în timp ce fugea cu o chitară electrică furată dintr-un magazin.

În cele din urmă calmul a revenit la Montreal până la sfârşitul zilei. Poliţia nu a precizat câte persoane au fost reţinute în timpul incidentelor.

Precizăm că în mai multe orașe din SUA, pentru a șasea zi consecutiv au loc proteste. În cel puțin 40 de orașe au fost impuse restricții de circulație ca răspuns la altercațiile care au loc între polițiști și protestatari.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: