moldovanews.md

VIDEO/ Incident la vama Otaci. „Ce am făcut eu? Dacă eu nu vreau să procur acestă poliță nici într-un an, nici pe 72 de ore”

La punctul de trecere a frontierei Otaci-Moghiliov-Podolsk, un grup de cetățeni moldoveni au refuzat să semneze declarația pe propria răspundere privind procurarea poliței medicale în decursul a 72 de ore de la intrarea în țară. Serviciul de presă al Poliției de Frontieră a declarat pentru NM că după ce polițiștii de frontieră le-au oferit explicații, cetățenii au semnat declarația.

Într-un material video publicat pe rețelele de socializare este filmat faptul cum un grup de oameni discută cu reprezentanții Poliției de Frontieră. Aceștia se arătă indignați de faptul că trebuie să cumpere polița de asigurare medicală.

„Proces contravențional. Ce am făcut eu? Dacă eu nu vreau să procur acestă poliță nici într-un an, nici pe 72 de ore. Nu am bani. Mie condiții nu mi s-a dat ca să o achit”, a spus unul dintre cei prezenți.

„Câți leuți trebuie să strângi din salariu ca să dai 12 mii de lei din familie? Așa cum sunt la momentul dat, eu, băiatul și soția”, a declarat un alt bărbat.

La serviciul de presă al Poliției de Frontieră ni s-a comunicat că persoanele au semnat declarația. „Mulți dintre concetățenii noștri au refuzat categoric să semneze o declarație privind procurarea poliței de asigurare. După ce colegii noștri i-au informat că nu le vor permite să intre în țară și că declarația nu înseamnă că trebuie să o plătească la fața locului, aceștia au semnat și au trecut vama”, au declarat la serviciul de presă al Poliția de Frontieră.

Sursa citată a mai menționat că este vorba despre aproximativ 300 de moldoveni care se întorceau din Rusia în 88 de vehicule. Intrarea lor în țară a fost coordonată cu autoritățile de frontieră ucrainene.

Menționăm că potrivit deciziei Comisiei Situații Excepționale, începând cu 1 aprilie, cetățenii Republicii Moldova și cetățenii străinii care au viză de reședință în Republica Moldova, trebuie să procure polița medicală. În aceste sens, la intrarea în țară, aceștia semnează o declarație pe propria răspundere că vor cumpăra polița de asigurare medicală în decursul a 72 de ore.

https://www.facebook.com/alixandr.badrajan/videos/pcb.1293477111042798/1293469127710263/?type=3&theater

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Moldova1 rămâne fără conducere la doar 3 luni de la numirea noului director? Membru-observator: „Este profund regretabil”

Ecaterina Covali ar fi demisionat din funcția de șefă a postului public de televiziune Moldova 1, la doar trei luni de la preluarea mandatului. Informația a fost făcută publică de membrul Consiliului de Supraveghere și Dezvoltare al Companiei „Teleradio-Moldova”, Corneliu Popovici, pe rețelele de socializare. Până în prezent, demisia nu a fost confirmată oficial nici de conducerea TRM, nici de Ecaterina Covali.

„Este profund regretabil când puținele persoane profesioniste și buni manageri de la Teleradio-Moldova sunt împinse spre demisie. Astăzi, doamna Ecaterina Covali, șefa TV Moldova 1, a fost nevoită să-și depună mandatul, după ce a expus o serie de nereguli grave în activitatea directorului general al TRM, Vlad Țurcanu. De ce? Pentru că a avut curajul să pună întrebări corecte”, a scris Popovici pe rețelele de socializare.

Corneliu Popovici mai precizează că a solicitat, în cadrul ședinței din 16 iulie a CSD, demisia directorului general al TRM, Vlad Țurcanu, invocând „grave disfuncționalități manageriale care afectează activitatea Companiei publice”. Totuși, potrivit lui Popovici, cererea sa nu a fost susținută de ceilalți membri ai Consiliului.

Directorul general al TRM nu a comentat, deocamdată, acuzațiile care îi sunt aduse.

Amintim că Ecaterina Covali a fost numită director adjunct al Teleradio-Moldova pe 10 aprilie. Vlad Țurcanu a anunțat, atunci, că aceasta va coordona activitățile editoriale și administrative ale posturilor publice Moldova 1 și Moldova 2.

Pe 1 iulie, în mediul online a apărut o scrisoare semnată de nouă angajați ai Moldova 1, inclusiv Ecaterina Covali, în care acuză conducerea companiei publice că le-ar ignora atribuțiile. Aceștia au cerut intervenția Parlamentului, menționând că la TRM au fost alocați 137.000 de lei „pentru un „concept” de emisiune aflată deja în grilă din luna martie a anului curent, fără o analiză a conținutului de către Consiliul de Programe și fără organizarea unui concurs de idei”.

Contactat de NewsMaker, directorul TRM, Vlad Țurcanu, a calificat plângerea drept „o ciudățenie” și i-a acuzat pe membrii Consiliului, la rândul lui, de inacțiune. Ce ține de bani, Țurcanu a declarat că aceștia au fost alocați „în primul rând pentru pachetul grafic”, în urma unor negocieri directe, în cadrul procedurilor de achiziție. El a precizat că banii au fost alocați înainte ca emisiunea să intre în grilă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: