VIDEO/ Incident la vama Otaci. „Ce am făcut eu? Dacă eu nu vreau să procur acestă poliță nici într-un an, nici pe 72 de ore”
Full Article 2 minutes read

VIDEO/ Incident la vama Otaci. „Ce am făcut eu? Dacă eu nu vreau să procur acestă poliță nici într-un an, nici pe 72 de ore”

La punctul de trecere a frontierei Otaci-Moghiliov-Podolsk, un grup de cetățeni moldoveni au refuzat să semneze declarația pe propria răspundere privind procurarea poliței medicale în decursul a 72 de ore de la intrarea în țară. Serviciul de presă al Poliției de Frontieră a declarat pentru NM că după ce polițiștii de frontieră le-au oferit explicații, cetățenii au semnat declarația.

Într-un material video publicat pe rețelele de socializare este filmat faptul cum un grup de oameni discută cu reprezentanții Poliției de Frontieră. Aceștia se arătă indignați de faptul că trebuie să cumpere polița de asigurare medicală.

„Proces contravențional. Ce am făcut eu? Dacă eu nu vreau să procur acestă poliță nici într-un an, nici pe 72 de ore. Nu am bani. Mie condiții nu mi s-a dat ca să o achit”, a spus unul dintre cei prezenți.

„Câți leuți trebuie să strângi din salariu ca să dai 12 mii de lei din familie? Așa cum sunt la momentul dat, eu, băiatul și soția”, a declarat un alt bărbat.

La serviciul de presă al Poliției de Frontieră ni s-a comunicat că persoanele au semnat declarația. „Mulți dintre concetățenii noștri au refuzat categoric să semneze o declarație privind procurarea poliței de asigurare. După ce colegii noștri i-au informat că nu le vor permite să intre în țară și că declarația nu înseamnă că trebuie să o plătească la fața locului, aceștia au semnat și au trecut vama”, au declarat la serviciul de presă al Poliția de Frontieră.

Sursa citată a mai menționat că este vorba despre aproximativ 300 de moldoveni care se întorceau din Rusia în 88 de vehicule. Intrarea lor în țară a fost coordonată cu autoritățile de frontieră ucrainene.

Menționăm că potrivit deciziei Comisiei Situații Excepționale, începând cu 1 aprilie, cetățenii Republicii Moldova și cetățenii străinii care au viză de reședință în Republica Moldova, trebuie să procure polița medicală. În aceste sens, la intrarea în țară, aceștia semnează o declarație pe propria răspundere că vor cumpăra polița de asigurare medicală în decursul a 72 de ore.

Geplaatst door Alixandr Badrajan op Maandag 6 april 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: