VIDEO Ion Ceban, nemulțumit de foștii săi colegi socialiști: „Bat mână PAS-ului și fac front comun anti-primar”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Ion Ceban, nemulțumit de foștii săi colegi socialiști: „Bat mână PAS-ului și fac front comun anti-primar”

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, s-a arătat nemulțumit de foștii săi colegi socialiști, după ce fracțiunea PSRM din Consiliul Municipal Chișinău a propus aprobarea unui proiect cu privire la alocarea mijloacelor bănești din bugetul municipal pentru stingerea datoriei SA „Apă-Canal Chișinău” față de compania „Premier Energy”. 

„Aici apare cineva care propune să compenseze din buget municipal prostiile, incompetența și rea intenția Guvernului. Eu regret foarte mult că acei cineva sunt foștii mei colegi socialiști care astăzi bat mână PAS-ului și fac front comun anti-primar și anti-executiv. Astăzi socialiștii în loc să caute o soluție reală pentru depășirea crizei create la Apă-canal din considerentul inacțiunii Guvernului Republicii Moldova au bătut palma cu PAS pentru a prezenta un proiect care este ilegal și care dacă ar fi legal ar pune în pericol achitarea salariilor funcționarilor din primărie. Greșelile PAS-ului, intenționate sau nu, sunt puse de socialiști pe seama locuitorilor municipiului, ceea ce mi se pare un lucru grav”, a declarat Ion Ceban.

Edilul a mai menționat că în continuare va trimite demersuri către toate instituțiile pentru a informa despre situația la Apă-Canal, iar ulterior a părăsit ședința.

Fostul coleg socialist, Alexandr Odințov a declarat că fracțiunea PSRM nu a discutat proiectul de decizie, dar a menționat că este întristat de acuzațiile primarului.

„Noi în fracțiune nu am discutat proiectul de decizie propusă de colegul nostru, noi avem indignări la acest proiect. Ne aflăm la ședința de astăzi din solidaritate pentru colegul nostru. Scopul nostru principal e să salvăm Apă-canal, și noi am vrea să dăm întrebări și să găsim metode legale pentru a rezolva problemele. Sunt întristat că primarul general vorbește de socialiști care l-au ajutat trei în urmă să devină primar. Și tot acești trei ani i-am acordat susținere cu privire la proiectele înainte de el. Noi nu căutăm decizii ilegale. Eu înțeleg că campania electorală, inclusiv primarul a început-o mai devreme, nu avem nicio relație cu PAS-ul și rugăm să nu ne atribuiți lor. Avem o părere independentă”, a spus Odințov.

În acest sens și consilierul municipal din fracțiunea PAS, Dumitru Ivanov, a venit cu o replică.

„Cu regret constatăm că iarăși primarul Ion Ceban se ocupă cu PR politic ieftin ca să apară la TV în plin an electoral. Fracțiunea PAS din CMC regretă șantajul pe care primarul o face de-a lungul timpului, cu apa, cu căldura. Singura ilegalitate și cimă care se întâmplă acum în municipiul Chișinău asupra orășenilor că vor rămâne fără apă. Și dacă primarul nu a avut abilitatea de în trei ani să rezolve problemele de la Apă-canal, înseamnă că trebuie să o facem noi, pentru că nu e corect ceea ce face primarul general. Avem zile când vine cu diverse informații doar pentru PR în loc să vină cu soluții”, a menționat Dumitru Ivanov.

Totodată, președintele fracțiunii PAS din CMC susține că acuzațiile aduse de edil sunt absurde.

„De o săptămână tot caută vinovați pentru managementul prost al întreprinderii Apă-Canal Chișinău, însă cei care au adus întreprinderea în prag de faliment stau chiar persoanele numite de Ceban în funcții de conducere. Asistăm la un spectacol politic”, a precizat pentru NM Roman Cojuhari.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: