VIDEO Jurnalista NewsMaker Olga Gnatcova a fost insultată de enoriașii care protestau față de marșul LGBT
Full Article 2 minutes read

VIDEO Jurnalista NewsMaker Olga Gnatcova a fost insultată de enoriașii care protestau față de marșul LGBT

Jurnalista NewsMaker Olga Gnatcova a fost insultată de un grup de enoriași adunați în fața monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală pentru a protesta față de desfășurarea marșului LGBT+ din 19 iunie. „Credincioșii” au luat-o la rost și pe o corespondentă a postului român de televiziune România TV, care filma un reportaj. Acestora nu le-a plăcut cum era îmbrăcată jurnalista.

După desfășurarea marșului solidarității, organizat de comunitatea LGBT din Republica Moldova, un grup de oameni (unii dintre ei cu icoane) a rămas în fața monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală. La un moment dat, participanții au început să se comporte agresiv față de o jurnalistă a postului de televiziune România TV. Din spusele acestora, corespondenta era îmbrăcată „vulgar”.

Maimuță!”, „Noi suntem creștini!”, „Afară din Moldova!”, au strigat aceștia, iar unul i-a arătat și un gest indecent.

Nu sunt decentă? Sunt reporter de televiziune!”, a încercat să își explice prezența corespondenta.

„Pleacă în România, nu ai treabă aici, nu ai dreptul”, i-a replicat un bărbat.

VIDEO Jurnalista NewsMaker Olga Gnatcova a fost insultată de enoriașii care protestau față de marșul LGBT

Jurnalistă România TV FOTO: Olga Gnatcova/NewsMaker

A căzut pradă insultelor și jurnalista NewsMaker Olga Gnatcova. Supărați că aceasta filmează, manifestanții au insultat-o.

Degeaba te-ai născut!”, i-a spus unul dintre bărbați.

Amintim că, pe 19 iunie, la Chișinău s-a desfășurat marșul solidarității, organizat de comunitatea LGBT. Evenimentul a avut loc pe traseul planificat, chiar dacă pe unele străzi din capitală au început lucrări de reparații. Acesta a fost monitorizat de mai mulți polițiști, care au înconjurat membrii comunității. Anterior, primarul Ion Ceban a cerut comunității LGBT+ să își schimbe traseul, întrucât pe cel stabilit inițial a fost redirecționat transportul public, din cauza evenimentelor planificate în Piața Marii Adunări Naționale.

Încă de dimineață, un grup de preoți și enoriași s-a adunat în apropierea monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului în semn de protest față de de desfășurarea Marșului Pride 2022. Aceștia au adus două bannere de mari dimensiuni cu mesajul „Stop propagării homosexualității”. Anterior, Mitropolia Moldovei a cerut în mod repetat autorităților mun. Chișinău să oprească „prin orice mijloace” desfășurarea marșului.

Astăzi la Chișinău urmează să se desfășoare și un protest împotriva guvernării, dar și un concert, anunțat de activistul Veaceslav Valico.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: