VIDEO Scena nu-i, concertul se amână. Valico a anunțat că au intervenit schimbări în program
Full Article 3 minutes read

VIDEO Scena nu-i, concertul se amână. Valico a anunțat că au intervenit schimbări în program

Activistul Veaceslav Valico, care figurează în mod oficial drept organizator al concertului planificat pentru seara de 19 iunie, susține că evenimentul va începe la ora 18:00, cu o oră mai târziu decât era planificat. Asta cu toate că, deocamdată, scena încă nu a fost montată.

Sunt provocări din partea Inspectoratului General al Poliției, pentru a crea astăzi o anumită tensiune pentru desfășurarea concertului. Și vreau să vă spun că tot ce se va întâmpla astăzi va fi responsabilitatea deplină a organizațiilor de profil, care trebuiau să asigure astăzi ordinea publică. (…) Am discutat cu artiștii și mi-au spus că vor evolua oricum”, a spus Valico.

Valico a precizat că concertul va începe la ora 18:00, în loc de ora 17:00.

Pe 19 iunie, în centrul capitalei sunt planificate mai multe evenimente: marșul LGTB+ Moldova Pride și protestul mișcării socio-politice „Pentru viață”, în spatele căreia este Partidul „ȘOR”. De asemenea, a fost anunțată desfășurarea unui mare concert, la care ar fi urmat să evolueze artistul Morgenshtern. Ulterior, interpretul a renunțat la ofertă, îndemnându-și fanii să stea acasă, dând de înțeles că organizatorii ar fi persoane dubioase. În locul lui Morgenshtern, la Chișinău au ajuns alți interpreți ruși, inclusiv Filip Kirkorov. Câteva ore mai târziu, Valico a anunțat că și Egor Kreed va evolua la Chișinău, însă mai sunt așteptați și alți artiști, fără a oferi vreun nume.

Ieri, Veaceslav Valico a acuzat partidul de guvernare că ar fi în spatele deciziei de sabotare a concertului. Mai mult, potrivit acestuia, artiștii ruși ar fi presați să renunțe la concertul respectiv. NM a solicitat un comentariu din partea Inspectoratului Național de Securitate Publică și din partea PAS cu privire la acuzațiile lui Veaceslav Valico. Partidul de guvernare a refuzat să comenteze declarațiile, iar INSP nu ne-a răspuns la solicitare.

Deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber, împreună cu Veaceslav Valico au venit în dimineața din 19 iunie în Piața Marii Adunări Naționale și au cerut poliției să fie lăsați să instaleze scena și toaletele ecologice, pentru ca manifestațiile planificate să aibă loc.

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a respins acuzațiile cu privire la presupusa sabotare a protestului care urmează să se desfășoare pe 19 iunie în capitală, precum și a concertului planificat de Veaceslav Valico, cu participarea artiștilor ruși.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: