(VIDEO) La circa 150 km de Moscova a explodat o dronă, care s-ar fi îndreptat spre un obiectiv militar
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) La circa 150 km de Moscova a explodat o dronă, care s-ar fi îndreptat spre un obiectiv militar

Un aparat de zbor fără pilot a explodat în dimineața de 6 februarie în apropierea orașului Kaluga, situat la circa 150 km de Moscova. 

Din primele informații publicate de guvernatorul regiunii Kaluga, drona zbura la circa 50 metri înălțime deasupra pădurii. Acesta a precizat că nu au fost înregistrate victime. Oficialul nu a menționat dacă au fost sau nu avariate obiecte militare. Potrivit canalului de Telegram Mash, apropiat Kremlinului, drona zbura în direcția unui obiectiv militar.

Kaluga se află la circa 150 km de Moscova. De menționat că este a treia dronă care explodează în regiune. Pe 7 și 12 octombrie, deflagrații s-au produs în apropierea aerodromului „Șaikovka”, situat la circa 250 km de capitala Rusiei.

Potrivit jurnaliștilor de la portalul Aghenstvo, explozia de lângă Kaluga ar putea însemna o întețire a atacurilor ucrainene asupra obiectivelor militare din Rusia. La începutul lunii decembrie, s-au produs explozii la mai multe aerodromuri rusești, unde se aflau bombardiere strategice – „Diaghilev”, de lângă Reazani și „Engels-2” de lângă Saratov. În urma exploziilor au fost avariate avioane militare. Potrivit Ministerului rus al Apărării, loviturile au fost aplicate de drone reactive de producție sovietică. Pe 26 decembrie, o dronă ucraineană ar fi lovit din nou baza „Engeles-2”, iar trei militari au murit.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: