VIDEO „Locul unei femei este cu adevărat oriunde dorește ea să fie”. Mesajul premierului Recean de 8 martie
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Locul unei femei este cu adevărat oriunde dorește ea să fie”. Mesajul premierului Recean de 8 martie

Prim-ministrul Dorin Recean a adresat un mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii. Șeful Guvernului s-a declarat mândru de faptul că în Republica Moldova există femei lider care aduc schimbări pozitive. Premierul a menționat că fiecare fată trebuie să crească știind că ambițiile și visele sale nu au limită și că poate realiza orice își propune.

Femeile schimbă lumea în fiecare zi, excelând în diverse domenii, de la știință și tehnologie la afaceri, cultură și servicii publice. Prin muncă, ambiție, competență și profesionalism, femeile își urmează pasiunile și inspiră generații întregi. Și sunt mândru să avem femei lidere, care conduc echipe și aduc multe schimbări pozitive. Locul unei femei este cu adevărat oriunde dorește ea să fie – pe scenă, conducând o companie, o aeronavă sau o țară. Și fiecare fată trebuie să crească știind că nu există limite pentru ambițiile și visele ei, că poate atinge orice obiectiv pe care și-l propune și că merită să fie recunoscută și apreciată pentru contribuția sa egală în societate. De Ziua Internațională a Femeii, încurajăm o dată în plus tinerele și tinerii să-și urmeze pasiunile și să-și atingă potențialul în orice domeniu își propun”, a scris prim-ministrul pe Facebook.

Precizăm că și președinta Maia Sandu a felicitat femeile cu ocazia sărbătorii de 8 martie. Șefa statului s-a declarat mândră de femeile din țara noastră, care arată că pot excela în orice domeniu de activitate. „Moldovencele mișcă lumea din loc”, a menționat ea.

***

Ziua Internațională a Femeii (denumită generic Ziua Femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a scoate în evidență atât realizările sociale, politice și condițiile economice ale femeilor, cât și discriminarea și violența care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU.

În data de 8 martie, Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită în 60 de state, în unele țări fiind declarată prin lege zi liberă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: