(VIDEO) Mai multe redacții de presă și ONG-uri din Georgia ar putea fi declarate „agenți străini”. Protest în timpul examinării legii
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Mai multe redacții de presă și ONG-uri din Georgia ar putea fi declarate „agenți străini”. Protest în timpul examinării legii

Parlamentul de la Tbilisi examinează pe 6 martie proiectul de lege privind „agenții străini” și a suspendat acreditarea jurnaliștilor de la publicațiile care au criticat dur inițiativa legislativă – „Tabul” și „Publika”. Mai mulți angajați ai redacțiilor respective au fost reținuți în timpul protestelor de săptămâna trecută, atunci când proiectul de lege era examinat în Comisia parlamentară de profil, informează Jam-News. Astăzi se desfășoară un nou protest.

Proiectul de lege a fost dur criticat de opoziția parlamentară, societatea civilă și partenerii străini ai țării, care l-au asociat cu modelul legii adoptate în Rusia. Mai mulți jurnaliști au protestat pe 2 și 3 martie, iar o acțiune de protest este anunțată și pentru astăzi.

Mai multe redacții care au criticat inițiativa legislativă au fost private de acreditare la parlament, conform unui regulament adoptat pe 1 martie, cu o zi înainte ca noua lege să înceapă a fi dezbătută.

Potrivit proiectului de lege, organizațiile media și ONG-urile finanțate din afara țării trebuie înregistrare drept „agenți de influență străină”. Inițiativa este criticată de toate forțele politice, partenerii externi, experți și chiar de către președintele Georgiei, însă este promovat de partidul de guvernare „Visul georgian” («Грузинская мечта»).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: