VIDEO Maia Sandu, Dorin Recean și Igor Grosu, mesaj comun, după anunțul istoric al Consiliului European
Full Article 2 minutes read

VIDEO Maia Sandu, Dorin Recean și Igor Grosu, mesaj comun, după anunțul istoric al Consiliului European

Președinta țării, speakerul Parlamentului și prim-ministrul țării au transmis un mesaj comun, după anunțul istorica al Consiliului European din 14 decembrie, prin care a dat undă verde începerii negocierilor de aderare a Moldovei și a Ucrainei la Uniunea Europeană. Conducerea țării a salutat decizia și a felicitat cetățenii, dar și partenerii externi, pentru victoria comună.

„Este meritul dvs., dragi cetățeni, că am ajuns aici. Prin votul dvs., prin activitatea civică responsabilă de ani de zile, ați contribuit la această decizie. Avem mult de lucru în continuare, dar suntem încurajați de această decizie”, a declarat președinta Maia Sandu.

„Mulțumesc tuturor celor care au crezut în noi, în Moldova. Mulțumesc partenerilor de la Kiev și București”, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

La rândul său, premierul Dorin Recean a felicitat cetățenii și le-a mulțumit colegilor din cadrul instituțiilor statului pentru munca „asiduă” depusă în procesul de aderare la UE.  De mâine avem și mai mult de lucru!”, a spus  premierul Recean.

Precizăm că Consiliul European a decis să dea aviz pozitiv deschiderii negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană. Informația a fost confirmată, în seara de 14 decembrie, de președintele Consiliului European Charles Michel. Detalii – AICI.

Republica Moldova a depus o cerere de aderare la UE la 3 martie 2022. La 17 iunie 2022, Comisia Europeană și-a emis avizul privind cererea de aderare la UE, iar la 23 iunie Consiliul European a acordat Republicii Moldova statutul de țară candidată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: