(VIDEO) Maia Sandu sare în apărarea fostului șef al SIS? Reacția președintei țării la acuzațiile aduse de Andrei Spînu
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Maia Sandu sare în apărarea fostului șef al SIS? Reacția președintei țării la acuzațiile aduse de Andrei Spînu

Președinta Maia Sandu a comentat declarațiile de săptămâna trecută ale secretarului general al Președinției Andrei Spînu. Cel din urmă, atunci când a vorbit la subiectul „atacurilor” din ultima perioadă asupra lui, a dat numele a 5 persoane pe care le vrea afară din sistem. Alexandr Esaulenco se regăsea în lista persoanelor enumerate de Spînu. Maia Sandu a declarat că secretarul general al Președinției „a venit cu o anumită reacție la acuzațiile care i s-au tot adus în spațiul public”. Ce ține de Esaulenco, șefa statului a menționat că acesta „este calificat” pentru funcția care o deține la moment. 

Șefa statului a spus că „domnul Spînu a venit cu o anumită reacție la acuzațiile care i s-au tot adus în spațiul public”.

„El a zis că vrea transparență totală pe tot ce se investighează și cred că asta este corect, noi asta vrem în raport cu toate cazurile indiferent la cine se referă – să fie procesul corect, să fie transparent și atunci se clarifică lucrurile. Deci, instituțiile să-și facă treaba fără ca să încerce să facă jocuri politice și fără ca să distribuie falsuri și dezinformare, așa cum vedem că fac clanurile corupte”, a menționat Sandu, la ProTV.

De precizat că Alexandr Esaulenco, fostul șef al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), actual – ambasador al Moldovei în Azerbaidjan, a fost printre persoanele la care s-a referit Spînu că trebuie „scoși din funcțiile pe care le au”.

„Avem un nou director la Serviciul de Informații și Securitate”, a comunicat Maia Sandu.

La precizarea că Esaulenco este acum ambasador, șefa statului a spus: „Este ambasador și eu cred că este calificat pentru această funcție”.

Secretarul general al Președinției Andrei Spînu a spus că în ultima perioadă este supus unor atacuri. Potrivit lui, motivul este că atunci când Maia Sandu a ajuns la Președinție, el a declarat că „oamenii care au slujit regimul Plahotniuc și, în special, în structurile de drept trebuie să plece imediat din funcție”. Prin urmare Spînu a dat numele a 5 persoane din sistem care, potrivit lui Spînu, trebuie „să fie scoase din funcțiile pe care le au”.

Printre acestea se regăsea și Alexandr Esaulenco. La precizarea prezentatorului că lui Esaulenco i s-a oferit o funcție de ambasador în Azerbaijan, Spînu a declarat: „Eu în Guvern am votat împotrivă. Eu nu am ridicat mâna pentru el pentru că cred că este o mare greșeală și este un semnal prost dat sistemului când așa oameni sunt promovați la funcții de ambasador. I-am spus-o direct și domnului Esaulenco și cred că domnul Esaulenco are nevoie și el de o pauză, de reabilitare. Ori nu poți să construiești așa un sistem și să crezi că lucrurile merg bine”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: