VIDEO Maia Sandu și-a încheiat vizita din Oradea. Ce a făcut în orașul român
Full Article 2 minutes read

VIDEO Maia Sandu și-a încheiat vizita din Oradea. Ce a făcut în orașul român

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu și-a încheiat vizita în Oradea, scrie presa din România. ebihoreanul.ro a suprins-o pe șefa statului moldovean în seara de 8 ianuarie la aeroportul din Oradea. 

„Aveți un oraș foarte frumos, felicitări. Mi-a plăcut foarte mult”, a spus Maia Sandu jurnaliștilor din România.

La întrebarea care a fost motivul vizitei, președinta a spus că a venit la Oradea în vacanță: „Am fost într-o vacanță, sunt prima dată aici și mi-a plăcut foarte mult”.

Sandu a mai spus că în cadrul acestei vizite la Oradea s-a întâlnit cu doi oficiali locali, primarul Florin Birta și președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan. „M-am văzut cu domnul primar și cu domnul Bolojan”, a spus Maia Sandu, fără a oferi mai multe detalii.

Pe o rețea de socializare, primarul Florin Birta a publicat o imagine cu șefa statului moldovean și a comunicat detalii despre întrevedere.

„Întâlnirile sunt oportunități care ne ajută să dezvoltăm noi relații, să schimbăm opinii, bune practici pentru a identifica soluții la problemele cu care se confruntă societatea europeană. O astfel de întâlnire a fost și cea cu președinta Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, pe care am avut plăcerea și onoarea să o primesc în Primăria Oradea și să-mi exprim sentimentele de stimă pentru profilul de lider implicat pentru a scrie un capitol nou al Republicii Moldova”, a comunicat Birta.

„Aprecierile dumneaei pentru dezvoltarea orașului și a județului nostru și interesul pentru dezvoltarea de proiecte comune reconfirmă direcția performantă a administrației orădene și județene”, a mai menționat primarul, adăugând că „în semn de respect față de frații noștri din Moldova, municipiul Oradea și județul Bihor colaborează pentru construcția unui parc public în Băcioi, o suburbie a Chișinăului”.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, ar fi ajuns în seara de 7 ianuarie la Oradea, cu aeronava Tarom care a transportat zeci de oameni dinspre București, scria ebihoreanul.ro. Maia Sandu avea în mâini un buchet de flori. Aceasta nu a oferit comentarii pentru presă.

La ieșirea din terminalul Aeroportului Oradea, președintele Moldovei a intrat într-o mașină a Serviciului Pază de Stat, care o aștepta.

NM a solicitat la acest subiect un comentariu din partea administrației prezidențiale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: