VIDEO Membrii organizației criminale „Machena”, care au răpit și amenințat cu moartea un bărbat, vor compărea pe banca acuzaților
Full Article 2 minutes read

VIDEO Membrii organizației criminale „Machena”, care au răpit și amenințat cu moartea un bărbat, vor compărea pe banca acuzaților

Patru indivivi care au răpit și amenințat cu moartea un bărbat, care a fost parte vătămată într-un dosar din 2012, în privința hoțului în lege „Machena”, vor compărea pe banca acuzaților. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat că trimis în judecată cauza penală a celor patru bărbați. 

Suspecții au fost reținuți în februarie 2023. Deconspirarea acestora a urmat după denunțul depus de victimă și acumularea probatoriului.

„Potrivit declarațiilor din dosar, aceștia au comis fapta ca o demonstrare a potențialului lor, astfel încât să se facă remarcați față de hoțul în lege „Machena.” Bărbatul a fost ales din motivul că a depus declarații, în calitate de parte vătămată, în dosarul penal care a dus la condamnarea la 19 ani închisoare, inclusiv pentru crearea organizației criminale, a hoțului în lege ”Machena„”, se arată în comunicatul PCCOCS.

Pentru ca să-și atingă scopul, trei din cei patru inculpați, cu vârste cuprinse între 23 și 41 de ani, l-au răpit pe bărbatul de 36 de ani, din parcarea spitalului raional din Rezina. Fapta a avut loc într-o duminică din decembrie 2022, aproape de miezul nopții.

Aceștia l-au bruscat fizic și l-au amenințat ca să urce în mașina ce urma să-l transporte la Chișinău. În interior, aceștia l-au amenințat cu moartea, cu prezența unui pistol-mitralieră.

„Sosiți în capitală, aceștia l-au prezentat pe bărbat liderului grupului criminal organizat, care-i aștepta într-un local din centrul orașului. Ulterior, în timp ce trei din învinuiți au intrat în local pentru ca să consume alcool, bărbatul răpit a rămas doar cu șoferul și a reușit să evadeze, anunțând autoritățile de drept”, a comunicat PCCOCS.

Urmare a perchezițiilor și reținerii celor patru, procurorii PCCOCS au solicitat și au obținut aplicarea arestului în privința acestora. Potrivit Codului penal, pentru răpire și amenințarea cu omor, cei patru riscă până la 10 ani închisoarea. Totuși, până la pronunțarea unei sentințe finale, cei patru beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: