VIDEO Militar ucrainean, „ajutat” să intre ilegal în Moldova pentru $10 000. Doi polițiști de frontieră sunt cercetați penal
Full Article 2 minutes read

VIDEO Militar ucrainean, „ajutat” să intre ilegal în Moldova pentru $10 000. Doi polițiști de frontieră sunt cercetați penal

Doi polițiști de frontieră și doi civili sunt cercetați penal pentru facilitarea intrării ilegale în Republica Moldova pentru un militar ucrainean. Bărbatul a plătit 10 000 de dolari pentru a trece frontiera Ucrainei cu Moldova. Informațiile au fost confirmate de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) într-un comunicat din 8 mai. 

Potrivit PCCOCS, banii pentru faclitarea întrării ilegale în țara noastră au fost transmiși în trei tranșe.

Militarul cu vârsta de 21 de ani a transferat electronic prima tranșă de circa $2 000 către un membru al grupului infracțional din Ucraina. Ulterior, în Odesa, acesta i-a înmânat $3 500 altui membru al grupului infracțional – un civil din stânga Nistrului, cu care acesta comunica telefonic, după ce au intrat în contact în cadrul unui grup de comunicare de pe aplicația Telegram. În final, acesta a prezentat a treia tranșă de $4 500, după traversarea ilegală a frontierei de Est”, se arată în comunicat.

Un dosar penal pe caz a fost pornit la sesizarea Poliției de Frontieră. Astfel, anterior traversării frontierei, cei doi bărbați civili l-ar fi instruit pe militarul privitor la comportamentul care urma să-l manifeste și i-ar fi asigurat deplasarea cu mijlocul de transport personal până la bariera punctului de trecere a frontierei. Sosit acolo, cei doi polițiști de frontieră bănuiți ar fi asigurat intrarea acestuia în Moldova.

Ca urmare a documentării și acumulării probatoriului, pe 8 mai, oamenii legii au desfășurat percheziții cu sprijinul angajaților „Fulger” la domiciliile, automobilele personale și birourile de serviciu ale polițiștilor de frontieră și în privința civilului. În rezultat, au fost ridicate obiecte relevante cauzei, care vor fi supuse cercetărilor.

În urma descinderilor, a fost reținut bărbatul civil percheziționat, iar după escortarea lui la sediul PCCOCS, procurorii vor decide asupra formulării și prezentării învinuirii. Acțiunile de urmărire penală continuă, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cauzei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: